Titulinis » Naujienos » Dar viena atkakli dvikova tarp „Kaunas City“ ir Rygos „Dinamo“ vėl baigėsi latvių pergale

Dar viena atkakli dvikova tarp „Kaunas City“ ir Rygos „Dinamo“ vėl baigėsi latvių pergale

2023-03-04
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygos ketvirtfinalio serijoje dar vieną pralaimėjimą patyrė ir sudėtingoje situacijoje atsidūrė „Kaunas City“ komanda.
 
Antrose serijos rungtynėse Latvijoje kauniečiai atliko daugiau metimų nei jų oponentai, bet to norint įveikti Rygos „Dinamo“ jiems neužteko: po atkaklios kovos pergale 3:2 džiaugėsi Rygos atstovai, serijoje iki trijų pergalių įsiveržę į priekį 2:0.
 
Nuo pat rungtynių pradžios aktyviai išpuolius rengę kauniečiai pirmajame kėlinyje sugebėjo įsiveržti į priekį. Po gražios kombinacijos puolime ritulį į vartus siuntė Paulius Grybauskas (06:03, rez. perd. Egidijus Binkulis, Lukas Žukauskas).
 
Po kauniečių pelnyto įvarčio kurį laiką aktyvesni buvo jau „Dinamo“ atstovai, kurie kartą pataikė į vartų virpstą. Kiek vėliau jie turėjo galimybę žaisti ir daugumoje, bet ją sėkmingai neutralizavo svečiai iš Kauno.
 
Antrasis kėlinys „Kaunas City“ komandai susiklostė nesėkmingai. Iš pradžių gavę dvi nuobaudas jie leido varžovams realizuoti dvigubą kiekybinę persvarą. Ritulį į vartus siuntė Kirilas Tambijevas (28:12, rez. perd. Mikelis Redlihas, Didzis Jansonas). Vėliau „Dinamo“ sugebėjo įsiveržti į priekį, kai tikslą pasiekė Kristiano Zeltso bandymas (29:49, rez. perd. Martinas Lovrovas).
 
Galiausiai antrajame kėlinyje Latvijos klubas pelnė ir trečiąjį savo įvartį. Dar vienos daugumos metu iš toli tikslų metimą atliko Georgijus Pujacas (35:32, rez. perd. K. Tambijevas, M. Lovrovas).
 
Situaciją rungtynėse „Kaunas City“ bandė pakeisti trečiojo kėlinio metu. Aktyviai pradėję kėlinį jie greitai pasižymėjo po Daniyaro Gabdullino įvarčio (44:02, rez. perd. E. Binkulis, P. Grybauskas). Netrukus rungtynių rezultatas jau galėjo būti lygus, tačiau ritulys pataikęs į vartų virpstą grįžo į žaidimą ir kauniečiams pasižymėti nepavyko.
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos „Kaunas City“ vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju ir nepaisant to, jog beveik dvi minutes jie leido laiką prie „Dinamo“ vartų, atakų pabaigose jiems pritrūko tikslumo ir atsilaikę Rygos atstovai iškovojo antrąją pergalę šioje serijoje.
 
Trečiosios šių komandų rungtynės pirmadienį bus sužaistos jau Kauno ledo rūmuose. Kauniečių pergalės atveju kita dvikova ir vėl vyktų Lietuvoje, o nesėkmė užbaigtų jų kelią OHL atkrintamosiose varžybose.