Titulinis » Naujienos » Dainius Zubrus laukia naujų derybų su klubu

Dainius Zubrus laukia naujų derybų su klubu

2013-04-29
lrytas.lt informacija
 
Dainius Zubrus nieko neslėpė apibūdindamas šeštadienį jo komandai pasibaigusį
šešioliktąjį NHL sezoną. „New Jersey Devils” ledo ritulininkui iš Lietuvos – tai beprasmiai
metai.
 
Praėjusį sezoną „Devils” žaidė Stanley taurės finale, o šiemet liko tik 11-ojoje vietoje Rytų konferencijoje, per 48 rungtynes surinkę 48 taškus, rašo „Lietuvos rytas“, remdamasis „The Star-Ledger”.
 
Naujojo Džersio klubas antrą kartą per trejus pastaruosius metus liko už atkrintamųjų varžybų ribos ir tai nuvylė 34 metų puolėją iš Lietuvos.
 
„Nesijaučiu esąs 34 metų, bet suvokiu, kaip nelengva patekti į atkrintamąsias kovas ir ten visiems kartu atlikti ilgą žygį, – laikraščiui „The Star-Ledger” sakė D. Zubrus. – Taigi kaskart, kai nepavyksta to padaryti, man tai yra iššvaistyti metai.”
 
Tas jausmas D. Zubrų ėmė persekioti prieš daugiau nei savaitę, kai po pralaimėjimo „New York Rangers” tapo aišku, kad į atkrintamąsias varžybas „Devils” šį sykį nepateks.
 
Per savo karjerą penkiems NHL klubams atstovavusiam lietuviui devyni sezonai baigdavosi atkrintamosiose varžybose.
 
„Tai toks metų laikas, kai atšyla orai. Kai žaidi ledo ritulį, viskas atrodo gerai. Smagu būdavo rungtyniauti tokiu metų laiku, – pažymėjo D. Zubrus. – Žinau, kokios svarbios rungtynės dabar prasidėtų.”
 
Iškentė riešo operaciją
 
Po lokauto ir taip trumpas sezonas D. Zubrui tapo dar trumpesnis ir dėl traumos. Vasario 5 dieną rungtynėse su „Rangers” jis susižeidė kairį riešą. Prireikė operacijos, po kurios Lietuvos ledo ritulininkas praleido 26 rungtynes. Per tą laiką „Devils” reikalai pirmenybėse gerokai pašlijo.
 
D.Zubrus į aikštę grįžo tik balandžio pradžioje.
 
Šį sezoną sužaidęs tik 22 rungtynes jis pelnė 2 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius
perdavimus.
 
Baigėsi šešerių metų sutartis
 
 
Vienintelis NHL rungtyniaujantis lietuvis netrukus pradės ruoštis ateičiai. Šią vasarą baigiasi jo ilgametis – dar 2007-aisiais – sudarytas kontraktas su „Devils”. Per šešerius metus, praleistus Naujojo Džersio komandoje, lietuvis uždirbo 20,4 mln. dolerių (53 mln. litų), bet dabar tapo laisvuoju agentu.
 
„Tikiuosi, kad čia grįšiu, – paklaustas, ar norėtų grįžti į „Devils”, sakė D. Zubrus. – Atvykau čia prieš šešerius metus tikėdamasis, kad komanda bandys laimėti titulą kiekvieną sezoną.
 
Manau, Lou (Lou Lamoriello – „Devils” klubo prezidentas. – Red.) padarė viską, kad galėtume varžytis dėl aukščiausių tikslų. Būdamas žaidėjas nieko daugiau negalėjau
norėti.
 
Ir mano šeima čia jaučiasi jaukiai. „Devils” klubo organizacija – aukščiausios klasės, taigi nenorėčiau nieko keisti.”
 
Laukia naujos derybos
 
Tačiau lietuvis supranta, kad ne viską lems jo norai.
 
Šis sezonas prasidėjo sausį – keturiais mėnesiais vėliau, nei įprasta, nes ilgai užtruko NHL klubų savininkų ir žaidėjų profsąjungos derybos dėl naujos kolektyvinės sutarties. Po derybų klubams nustatyta algų kepurė nuo 70,2 mln. dolerių sumažėjo iki 64,3 mln. dolerių, o tai gali turėti įtakos komandoms formuojant sudėtį ateinantį sezoną.
 
„Šie metai kiek kitokie. Algų kepurė susitraukė, ir aš nežinau, kas iš to išeis. Dabar, kai sezonas baigėsi, galėsiu daugiau apie tai pamąstyti. Iki šiol net negalvojau apie tai. Atėjo laikas pasikalbėti su savo agentu, su savo šeima ir visais kitais”, – planavo D. Zubrus, žvelgdamas į priekį, į kitų metų sezoną, kuris lietuviui jau būtų 17-asis stipriausioje pasaulio ledo ritulio lygoje.