Titulinis » Naujienos » Berndas Haake atvyko padėti „Energijai“

Berndas Haake atvyko padėti „Energijai“

2013-10-15
LRK "Energija" informacija
 Nacionalinės ledo rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake pirmadienį atvyko į Lietuvą ir šalyje praleis dešimt dienų. Tiesiai iš oro uosto specialistas iš Vokietijos atlėkė į Elektrėnų „Energijos“ treniruotę, kuriai buvo parengęs specialią programą prieš rungtynes. Elektrėniškiai šią savaitę sužais keturias Baltarusijos aukščiausios lygos rungtynes: antradienį ir trečiadienį namuose su Baltarusijos jaunių rinktinės pagrindą sudarančią „Riaubiči-96” komanda, o savaitgalį išvykoje su Novopolocko „Chimik-2”.
 
Lietuvos rinktinės treneris Berndas Haake atsakė į kelis klausimus apie vizitą ir tikslus Lietuvoje.
 
Kokiu tikslu Lietuvoje, ką planuojate nuveikti?
  • Visų pirmą tai atvykau pažiūrėti kaip sekasi rinktinės vyrams, kurie atstovauja „Energijai“. Ne tik pažiūrėti – kaip ir visada dirbsiu su treneriais ant ledo, padėsiu per rungtynes, taip pat planuoju vykti ir į išvyką Baltarusijoje šį savaitgalį. Ryšį tiek su Elektrėnų „Energijos“ treneriais tiek su žaidėjais palaikau beveik kasdien, todėl atotrūkio jokio nejaučiu.
  •  
Atvykote tiesiai į treniruotę ir jai „dirigavote“ – kokie įspūdžiai?
  • Atvirai, tai pasigedau šiek tiek greičio, judesio ant ledo iš žaidėjų, bet žinau, kad komanda dirba ir su svarmenimis ir varžybų nemažai per vieną mėnesį, bet tikiu, kad rytdienos rungtynėse atrodysime šviežesni.
Ar pavyks „Energijai“ pratęsti pergalingų rungtynių seriją?
  • Manau, taip. Komanda neblogai sukomplektuota, vyra gerai dirba ir tikiu,kad sezone pasieks gerų rezultatų.
  •  
Elektrėnų „Energija” po 10 sužaistų rungtynių turi 20 taškų ir žengia turnyrinėje lentelėje aštunti, o antradienio ir trečiadienio rungtynių varžovai „Riaubiči-96” po 14 rungtynių su 23 taškais yra septintoje vietoje. Lyderiais po 14 rungtynių tapo Soligorsko „Šachtior-2” ledo ritulininkai.
 
Elektrėnų „Energija“ – Riaubičių „Riaubiči-96”.
 
Spalio 15 d. (antradienis) ir spalio 16 d. (trečiadienis) 19.00 val.
Elektrėnų ledo rūmai, Draugystės g. 24, Elektrėnai.