Titulinis » Naujienos » Baudos minučių kupinoje akistatoje - „Kaunas Hockey“ pergalė (VIDEO)

Baudos minučių kupinoje akistatoje - „Kaunas Hockey“ pergalė (VIDEO)

2019-01-31
hockey.lt informacija
Minčių apie pirmąją vietą Lietuvos čempionato reguliariajame sezone neatsisakanti „Kaunas Hockey“ komanda iškovojo pergalę prieš „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkus.
 
Rungtynėse, kuriose iš viso abi komandos surinko daugiau nei 100 baudos minučių kauniečiai galiausiai įrodė savo pranašumą ir iškovojo pergalę 6:3.
 
Jau pačioje mačo pradžioje dvi „Kaunas Hockey“ pražangos suteikė svečiams progą įgyti dvigubą kiekybinę persvarą, tačiau jos „Geležinio Vilko“ komandai išnaudoti nepavyko, o klaida besibaigiant kiekybiniam pranašumui suteikė progą Donatui Kumeliauskui atsidurti vienam prieš vilniečių vartininką. Patyręs puolėjas neklydo ir išvedė savo klubą į priekį šeimininkams žaidžiant mažumoje (4:36, rez. perd. Dmitrijus Babičius).
 
Nepaisant apmaudaus ankstyvo įvarčio „Geležinio Vilko“ ledo ritulininkai sugebėjo surasti atsaką. Kėliniui įpusėjus jie kuriam laikui užspaudė kauniečius jų aikštės pusėje, o galiausiai ataką įvarčiu užbaigė Dominykas Bisturys (10:34, rez. perd. Edvinas Boroška).
 
Galiausiai pirmojo kėlinio pabaiga priklausė „Kaunas Hockey“ klubui. Varžovai dukart pažeidė taisykles, o vieną iš šių progų po puikaus ritulio įžaidimo išnaudojo Remigijus Guoga (15:51, rez. perd. D. Kumeliauskas, Dovydas Streckis).
 
Antrojo kėlinio pradžioje rezultatas ir vėl tapo lygus, o prie to nemažai prisidėjo ir patys „Kaunas Hockey“ ledo ritulininkai. Iš pradžių jų atstovas pažeidė taisykles, o vėliau nesėkmingai už vartų sužaidė ir kauniečių vartininkas Lukas Jakšys, o tai suteikė galimybę perdavimą iš komandos draugo gavusiam Deividui Četvertakui pasiųsti ritulį į tuščius vartus (22:15, rez. perd. D. Bisturys).
 
Po praleisto įvarčio kauniečiams prireikė kiek mažiau nei minutės, kad atstatytų savo minimalų pranašumą. Po sumaišties prie Martino Petiulio vartų, situacija pasinaudojo ir įvartį pelnė Jevgenijus Čugajus (23:01, rez. perd. Erminas Gutauskas, Dovydas Žiūkas).

Lemiamą kėlinį šeimininkai pradėjo sėkmingai neutralizavę kiekybinę varžovų persvarą, o netrukus po pašalinimo ant ledo grįžęs Vytautas Jagelavičius (44:19, rez. perd. Brendanas Leavittas) dar ir padidino savo komandos pranašumą iki dviejų įvarčių.
 
Kai jau atrodė, kad po Dovydo Žiūko (48:34, rez. perd. Rojus Adamonis) tikslaus metimo mačo baigtis tapo aiški, žaidžiant mažumoje į kontrataką pabėgęs Arnas Misiukas (49:44) vėl sumažino „Geležinio Vilko“ deficitą iki dviejų įvarčių.
 
Sumažėjusi persvara rungtynėse išlaikė įtampą, kuri peraugo į konfliktą tarp abiejų rungtynių žaidėjų, po kurio mačas baigėsi kauniečių gynėjui Jonui Stephanssonui ir vilniečių atstovui Justui Fedorovičiui, kurie buvo išvaryti iš aikštės. Tuo emocijos rungtynių pabaigoje nesibaigė ir toliau ant nubaustųjų suolelio sėdosi abiejų komandų žaidėjai, iš kurių dažniausiai nuobaudų susilaukdavo būtent kauniečiai.
 
Nepaisant to, jog vilniečiams buvo suteikta ne viena galimybė žaisti turint kiekybinį pranašumą, galutinį tašką rungtynėse padėjo būtent kauniečiai: mačo pabaigoje savąjį įvartį pelnė ir Povilas Jagelavičius (57:47, rez. perd. D. Streckis, Tomas Fediakinas).