Titulinis » Naujienos » Baltijos moterų taurę lietuvės pradėjo rezultatyvioje kovoje įveikdamos Ukrainą (VIDEO)

Baltijos moterų taurę lietuvės pradėjo rezultatyvioje kovoje įveikdamos Ukrainą (VIDEO)

2023-02-10
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų rinktinė sėkmingai pradėjo Baltijos moterų taurės turnyrą Estijoje.
 
Pirmose turnyro rungtynėse mūsų šalies atstovės rezultatyvioje dvikovoje 7:4 palaužė Ukrainos rinktinę. Ukrainietėms tai buvo pirmoji nesėkmė turnyre, vakar jos 3:2 nugalėjo Estiją.
 
Rungtynės mūsų šalies atstovėms startavo nesėkmingai. Jau antrąją rungtynių minutę greitoje atakoje dvi prieš vieną išbėgusios ukrainietės po savalaikio perdavimo sukūrė progą Polinai Telehinai pasižymėti ir ši neklydo (01:12, rez. perd. Elena Alipova).
 
Įpusėjus pirmajam kėliniui į lietuvių vartus krito ir antrasis įvartis. Jį pelnė Tetiana Kyryčenko (10:04, rez. perd. Daria Tsymerenko).
 
Dar pirmajame kėlinyje mūsų šalies atstovėms pavyko sušvelninti pranašumą po tikslaus Viltautės Jasinevičiūtės metimo (16:01, rez. perd. Gabija Griniūtė). Ji ritulį į vartus siuntė tiksliai iššaudama į viršutinį vartų kampą.
 
Antrojo kėlinio metu ilgą laiką vyravo lygus žaidimas, bet jo pabaiga buvo daug sėkmingesnė lietuvėms. Vaizdas ant ledo pasikeitė tuomet, kai mūsų šalies atstovėms žaidžiant mažumoje Klara Miuller pabėgo į greitą ataką ir tiksliu metimu išlygino rungtynių rezultatą (35:22).
 
Kiek vėliau ta pat K. Miuller jau perėmė ritulį varžovių zonoje ir suklaidinusi dvi gynėjas bei vartininkę išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (38:34). Negana to, jau kitos mūsų atakos metu K. Miuller surengė dar vieną individualų reidą, šį kartą jį užbaigdama tiksliu metimu iš vidutinės distancijos (39:00, rez. perd. Marija Kukanova).
 
Trečiajame kėlinyje mūsų šalies atstovės toliau išlaikė iniciatyvą savo rankose. Nors pirmosios šiame kėlinyje pasižymėjo ukrainietės, kai tą padarė Elena Alipova (45:40, rez. perd. P. Telehina), lietuvės netruko atsakyti savuoju tiksliu išpuoliu. Aušrinė Rakauskaitė atliko metimą iš toli, o vartininkei neužfiksavus ritulio pirmoji prie jo suskubo K. Miuller pelnydama dar vieną įvartį (46:53, rez. perd. A. Rakauskaitė).
 
Vėliau abi komandos apsikeitė gražiais įvarčiais. Lietuvos rinktinės gretose iš toli tikslų metimą atliko Gabija Petrauskaitė (48:18, rez. perd. Emilija Tučiūtė, Klara Miuller), o ukrainietės atsakė P. Telehinos tiksliu šūviu (51:21, rez. perd. Oleksandra Maškina).
 
Rungtynėms artėjant prie pabaigos Lietuvos rinktinė pelnė dar vieną įvartį. Daugumoje iš arti ritulį į vartus nukreipė Vaiva Rastenytė (55:11, rez. perd. M. Kukanova). 15-metei tai buvo pirmasis įvartis ginant mūsų šalies garbę.
 
 
Po pergalės lietuvių treneris Berndas Haakė pasidžiaugė savo auklėtinių komandiniu žaidimu ir pagyrė šiandienos varžoves iš Ukrainos.
 
„Mums tai labai svarbi pergalė. Nors pirmajame kėlinyje mes atrodėme gana lėtos, o ukrainietės pelnė greitą įvartį, tačiau svarbiausia, kad mes tikėjome savimi ir žaidėme komandinį žaidimą, gerai gynėmės. Turiu pripažinti, jog ši Ukrainos rinktinė gerai čiuožia ir turi individualiai stiprių žaidėjų, bet mes pelnėme keletą svarbių įvarčių ir daug geriau žaidėme antrojo ir trečiojo kėlinių metu.
 
Klara kaip visada buvo ta žaidėja, kuri dominavo rungtynėse. Bet reikia nepamiršti ir kitų žaidėjų: Gabija pelnė neįtikėtinai gražų įvartį iš tolimos distancijos, o Vaivos pirmasis įvartis atstovaujant nacionalinę rinktinę užtikrino mūsų pergalę“, - kalbėjo treneris.
 
Turnyrą Lietuvos rinktinė užbaigs šeštadienį 13:00 val. rungtynėmis su Estija. Bent vienas taškas šiose rungtynėse garantuotų lietuvėms turnyro nugalėtojų titulą.