Titulinis » Naujienos » Baltijos moterų ledo ritulio čempionate lietuvės liko trečios

Baltijos moterų ledo ritulio čempionate lietuvės liko trečios

2024-02-18
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė šiandien sužaidė paskutines dvejas Baltijos moterų ledo ritulio čempionato A diviziono rungtynes.
 
Elektrėnuose lietuvės užbaigė savo pasirodymą reguliariajame sezone rungtynėmis prieš „Tukums“ komandą iš Latvijos. Pirmąsias rungtynes laimėjusios net 11:0, mūsų šalies atstovės triumfavo ir antrose rungtynėse 4:2.
 
Po šių rungtynių baigėsi Lietuvos moterų rinktinės pasirodymas Baltijos moterų ledo ritulio čempionate. Atsižvelgus į tai, jog atkrintamosios varžybos vyks tuomet, kai numatytas Pasaulio moterų ledo ritulio čempionatas Kroatijoje, Lietuvos rinktinė savo pasirodymą užbaigė jau po reguliaraus sezono.
 
Pernai čempionate triumfavusioms lietuvėms šį kartą galutinėje rikiuotėje teko užimti trečiąją poziciją, į priekį užleidžiant Latvijos „Laima“ ir „HS Riga“ komandas. Verta pastebėti, jog sezoną lietuvės užbaigė devynių iš eilės pergalių serija.
 
Sezono pabaigoje iš Švedijos aukščiausios lygos į Lietuvą sugrįžusi Klara Miuller antrą sezoną iš eilės tapo rezultatyviausia Baltijos moterų čempionato žaidėja. Ji sezoną baigė su 29 įvarčiais ir 10 rezultatyvių perdavimų. Į dešimtuką taip pat pateko Vaiva Rastenytė (21 rezultatyvumo balas) ir 13-metė Rugilė Stirnaitė, vos per 6 rungtynes surinkusi 18 rezultatyvumo balų.
 
Iš gynėjų geriausiai sekėsi Aušrinei Rakauskaitei (6 rezultatyvumo balai), o Viltė Beličenkaitė savo vartus nuo pirmos iki paskutinės akimirkos gynė visose 18-oje rungtynių.