Titulinis » Naujienos » Baltijos moterų čempionate - pergalingas savaitgalis moterų ir jaunių rinktinėms

Baltijos moterų čempionate - pergalingas savaitgalis moterų ir jaunių rinktinėms

2023-11-05
hockey.lt informacija
Lietuvos atstovės surengė sėkmingą pasirodymą Baltijos moterų čempionate.
 
A divizione besivaržanti Lietuvos moterų rinktinės pagrindu sudaryta komanda sugebėjo panaikinti oponenčių dviejų įvarčių persvarą ir išplėšti pratęsimą, o vėliau po baudinių serijos ir pergalę rungtynėse su „L&L Hope“. Mūsų ekipa triumfavo 4:3.
 
Šiose rungtynėse puikiai pasirodė jaunoji Rugilė Stirnaitė. 12-metė pelnė du įvarčius, atliko rezultatyvų perdavimą bei realizavo baudinį. Tuo tarpu Gabija Griniūtė pelnė įvartį, atliko rezultatyvų perdavimą bei realizavo baudinį. Nomeda Burneikaitė ir Miglė Bazevičiūtė į savo sąskaitas įsirašė po vieną rezultatyvų perdavimą.
 
Pergalę Latvijoje šventė ir Lietuvos U-18 rinktinė, besivaržanti B divizione. Nepaisant ilgos ir sunkios kelionės jaunosios lietuvės 6:0 sutriuškino „Talsu Hokeja Klubs“ merginas.
 
Ir šiose rungtynėse žibėjo R. Stirnaitė pelniusi tris įvarčius ir pridėjusi rezultatyvų perdavimą. Tiesa, rungtynių ji nebaigė dėl 20 minučių drausminės nuobaudos.
 
Po kartą ritulį į vartus siuntė Andeja Malik, Neringa Baubinaitė ir Agnija Lysovskytė. Pastarosios dvi dar atliko ir po vieną rezultatyvų perdavimą, o komandos draugėms asistavo ir Dagnė Aliukonytė ir Elzė Orvidė.
 
Lietuvos U-18 rinktinė atstovauja žaidėjos iš šešių Lietuvos ledo ritulio mokyklų: „Sostinės ledo ritulio akademijos“, „Geležinio Vilko“, „Hockey Punks“, Šiaulių „Šaulio“, Klaipėdos „Baltijos“ ir Kauno „Griunvaldo“.