Titulinis » Naujienos » „Baltija“ išlygino Lietuvos čempionato ketvirtfinalio serijos rezultatą (VIDEO)

„Baltija“ išlygino Lietuvos čempionato ketvirtfinalio serijos rezultatą (VIDEO)

2018-03-05
„Baltija“ inf.
 Sekmadienį Elektrėnuose vykusioje Lietuvos čempionato ketvirtfinalio dvikovoje Klaipėdos „Baltija“ (4 vieta čempionate) 4:3 (2:2, 1:0, 1:1) palaužė Vilniaus „Geležinį vilką“ (5), atsirevanšavo už vakar patirtą pralaimėjimą bei bent jau kuriam laikui išgelbėjo savo sezoną.
 
Pirmosios ketvirtfinalio serijos rungtynės šeštadienį baigėsi nesunkia „Geležinio vilko“ pergale rezultatu 5:1 ir šiuo metu serijos iki dviejų pergalių rezultatas yra lygus - 1:1.
 
Rungtynes puikiai pradėjo „Geležinis vilkas“, kuris jau 33-ią susitikimo sekundę po savo lyderio Edvino Boroškos (0:33) įvarčio išsiveržė į priekį 1:0.
 
Visgi persvaros vilniečiams ilgai išlaikyti nepavyko - greičiau nei po minutės Igoris Kuzminovas (1:09) išlygino rezultatą, o dar po beveik dviejų minučių Matas Mikalauskas (2:43) išvedė „Baltiją“ į priekį - 2:1.
 
Kėliniui artėjant į pabaigą E.Boroška (15:34) pelnė devynioliktą sezono įvartį ir vėl sugrąžino lygybę - 2:2.
 
Antrojo kėlinio pradžioje „Geležinio vilko“ žaidėjs Dangyras Rimkus sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Pavelas Bykovas (24:31) vėl išvedė „Baltiją“ į priekį - 3:2.
 
Trečiame kėlinyje Michailas Jevstignejevas (44:31) pirmą kartą Klaipėdos klubo pranašumą padidino iki dviejų (4:2), tačiau po penkių minučių Deividas Četvertakas (49:19) vėl sumažino vilniečių deficitą iki minimumo - 3:4.
 
Likus žaisti šiek tiek daugiau nei dvi minutes „Geležinio vilko“ treneriai paprašė pertraukėlės ir vartininką pakeitė šeštuoju aikštės žaidėju. Po 36 žaidimo sekundžių jau „Baltija“ paprašė pertraukėlės ir nors vilniečiai žaidė turėdami aikštėje vienu žaidėju daugiau, o likus žaisti 2 sekundes prasižengė klaipėdietis Simas Gorelis, tačiau „Geležiniui vilkui“ įvarčio pelnyti nepavyko ir Klaipėda šventė svarbiausią sezono pergalę.
 
„Baltijos“ vartus gynęs Maksimas Ponomarenko atrėmė 27 iš 30 varžovų smūgių, tuo tarpu „Geležinio vilko“ vartus saugojęs Martinas Petiulis - 23 iš 27.
 
Vilniečiai žaidė kur kas drausmingiau ir užsidirbo 8 baudos minutes, o klaipėdiečiai buvo nubausti 24 baudos minutėmis.
 
Lemiamas tarpusavio rungtynes „Geležinis vilkas“ ir „Baltija“ žais kovo 7-ą dieną Klaipėdoje.
 
Jeigu kitoje ketvirtfinalio serijoje tarp Vilniaus „Hockey Punks“ (3) ir Rokiškio „Rokiškio“ (6) pergalę švęs vilniečiai, tuomet serijos tarp „Geležinio vilko“ ir „Baltijos“ nugalėtojas pusfinalyje susitiks su reguliariojo sezono laimėtojais Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkais.
 
„Baltija“ ir „Geležinis vilkas“ reguliariame sezone susitiko keturis kartus: tris pergales šventė klaipėdiečiai (6:3, 6:5, 4:2), o vieną - vilniečiai (7:2).