Titulinis » Naujienos » Baltarusijos čempionate „Energija“ iškovojo antrą pergalę iš eilės

Baltarusijos čempionate „Energija“ iškovojo antrą pergalę iš eilės

2016-12-21
LRK Energija" informacija
 Trečiadienį Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje puikią pergalę iškovojo Elektrėnų „Energija“ (36 tšk.), kuri svečiuose 5:3 (2:0, 3:0, 0:3) nugalėjo Gardino „Neman“ (45 tšk.) ekipą.
 
Tai buvo jau antroji „Energijos“ pergalė iš eilės - vakar dienos rungtynėse „Energija“ varžovus įveikė rezultatu 1:0. Spalio mėnesį vykusiose tarpusavio rungtynėse komandos pasidalino po pergalę - „Energija“ pirmose rungtynėse pralaimėjo 1:2, tačiau antrose šventė pergalę rezultatu 4:0.
 
„Energija“ puikiai pradėjo rungtynes - jau trečią minutę komandos kapitonas Aivaras Bendžius (2:18, rez. perd. Ilja Četvertakas) išvedė svečius į priekį - 1:0.
 
Kėliniui artėjant į pabaigą Deividas Kazlauskas (14:28, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Aurimas Gaidauskas) išnaudojo kiekybinę persvarą ir padvigubino pranašumą - 2:0.
 
Antrąjį kėlinį Povilas Verenis (22:50, rez. perd. I.Četvertakas ir A.Gaidauskas) pradėjo įmušdamas trečią „Energijos“ įvartį, kėlinio viduryje ketvirtą įvartį įmušė ir Mantas Marcinkevičius (28:17). Kėlinio pabaigoje dar kartą sužibėjo rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas P.Verenis (38:07, rez. perd. A.Bendžius), kuris pelnė penktą svečių įvartį - 5:0.
 
Trečiame kėlinyje „Energija“ sulėtino tempą, o tuo pasinaudojusi „Neman“ ekipa po Vladislavo Černevskio (46:44), Andrejaus Molotkovo (55:58) ir Ilja Pugačius (58:06) įvarčių sumažino deficitą iki dviejų (3:5), tačiau daugiau įvarčių pelnyti nebesugebėjo ir „Energija“ šventė svarbią pergalę.
 
„Energija“ ir vėl neišvengė baudos minučių - jų užsidirbo 16, tačiau puikiai dirbo mažumoje ir praleido tik vieną įvartį žaidžiant keturi prieš penkis. „Neman“ ledo ritulininkai per šias rungtynes surinko 10 baudos minučių.
 
Į Gardiną „Energija“ važiavo vos su trylika žaidėjų bei dviem vartininkais. „Energijai“ negalėjo padėti ir su Lietuvos jaunimo (U-20) rinktine savaitgalį IIA divizione triumfavę Laisvydas Kudrevičius, Edgar Protčenko ir Edvinas Boroška.
 
Energija“ per 26 rungtynes yra iškovojusi 13 pergalių ir su 36 taškais tarp dvylikos komandų užima aštuntą poziciją, tuo tarpu „Neman“ per 30 susitikimus iškovojo 15 pergalių ir su 45 taškais žengia septintoje vietoje.
 
Kitas rungtynes „Energija“ Baltarusijos aukščiausioje lygoje žais gruodžio 29 ir 30 dienomis su lygos lyderiais Minsko „Junior“ (70 tšk.) ledo ritulininkais.