Titulinis » Naujienos » Baikerių čempionate Elektrėnuose triumfavo Lietuva

Baikerių čempionate Elektrėnuose triumfavo Lietuva

2014-01-29
autobanas.lt informacija
Prabėgusį savaitgalį į Elektrėnų ledo rūmus rinkosi kiek neįprasta šiai vietai publika – baikeriai.
 
Nežinantiems galėjo kilti klausimų – ką liemenes su skirtingų klubų spalvomis vilkintys vyrai ir moterys, palikę motociklus, veikia tokioje vietoje kaip ledo rūmai? Reikalas tas, kad prabėgusį savaitgalį, po penkerių metų pertraukos Elektrėnuose vėl vyko baikerių ledo ritulio turnyras.
 
Palyginus su prieš tai buvusiu, turnyras išaugo visomis prasmėmis – dalyvavo keturių šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos – atstovai, susirinko nemažas žiūrovų ir palaikančiųjų būrys. Kai kurie palaikyti savo šalių komandų atvyko net autobusais…
 
Neklausiau renginį organizavusių klubų (jų buvo net keturi) apie organizacinius sunkumus ir parengiamuosius darbus – visi panašūs renginiai reikalauja nemažai ir laiko, ir lėšų. Ypač tada, kai jie būna nemokamai ir atviri visiems. Šiuo atveju gerokai svarbiau yra tai, kad renginys pavyko:
susidomėjimas juo buvo palyginti didelis, dalyvių sulaukta iš visų gretimų valstybių, informacija irgi plačiai pasklis, tad galima tikėtis, kad po metų kitų, kai vėl bus organizuojamas baikerių ledo ritulio čempionatas, Elektrėnų ledo rūmuose išvysime dar daugiau komandų ir dar daugiau žiūrovų. Bent jau to labai norėtųs, nes Elektrėnai turi puikius ledo rūmus ir kuo plačiau pasklis informacija tiek apie patį miestelį, tiek apie jo lankytinus objektus, tuo daugiau svečių mes sulauksime visais metų laikais.
 
Beje, kalbant apie žiūrovus, vis dar nesuprantu dalies Lietuvos visuomenės – jeigu į nemokamus baikerių sezono atidarymus ar uždarymus susirenka minios žmonių, tai kažkodėl atviro ir nemokamo ledo ritulio turnyro „žmonės iš gatvės“ vengė. Informacijos apie jį buvo, reklaminiai plakatai papuošė ne vieną virtualią ir realią sieną…
 
Nejau mūsų visuomenėje ir tuose pačiuose Elektrėnuose, kur vietos klubas „Strangers MC“ organizuoja motociklų sporto varžybas bei aktyviai dalyvauja miestelio gyvenime, vis dar vyrauja neigiamas požiūris į motociklais važinėjančius ir liemenes su klubų spalvomis vilkinčius vyrus ir moteris? Klausimas į kurį nerandu atsakymo pastaruosius kelis metus…
 
Anksti ryte prasidėjęs tarptautinis baikerių ledo ritulio čempionatas 2014 baigėsi tik vakarėjant. Vėliau visi – ir žiūrovai, ir dalyviai – skubėjo į Vilnių, į nugalėtojų apdovanojimus. Kas laimėjo čempionatą?
 
Klausimas, kurį galima interpretuoti įvairiai. Žiūrint techniškai, jį laimėjo Lietuvos komanda, finale sutriuškinusi kaimynus latvius, tačiau žvelgiant į viską kiek plačiau, jį laimėjo… visi – dalyviai, žiūrovai, organizatoriai ir net jaunosios dailiojo čiuožimo atstovės, turėjusios progą pasirodyti tarptautinei publikai.
 
Aišku, toks renginys – ne dailiojo čiuožimo čempionatas, tačiau prisiminkime savo vaikystę, prisiminkime, kaip sunku ir kartu kaip smalsu buvo pasirodyti prieš naujus, nepažįstamus žmones, su kokiu jauduliu laukdavome ir kaip ruošdavomės tokiems pasirodymams. Norisi tikėt, kad kitam baikerių ledo ritulio turnyrui organizatoriai pakvies net tik dailiojo čiuožimo, bet ir kokią jaunųjų Elektrėnų ledo ritulininkų komandą, kuri arba surengs parodomąsias varžybas, arba susigrums su rinktine baikerių – ledo ritulininkų komanda.