Titulinis » Naujienos » Baigėsi beveik ketverius metus trukęs sporto rėmimo fondo projektas „Moterų ledo ritulio plėtra“

Baigėsi beveik ketverius metus trukęs sporto rėmimo fondo projektas „Moterų ledo ritulio plėtra“

2022-12-31
Asociacija „Hockey Lietuva“ nuo 2019 m. gegužės 1 dienos iki 2022 m. gruodžio 31 d. vykdė sporto rėmimo fondo projektą „Moterų ledo ritulio plėtra“. Pagrindinis projekto tikslas – vystyti moterų ledo ritulį ir pasiekti, kad 2022 m. Lietuvos mokyklose ir klubuose reguliariai sportuotų 100 % didesnis moterų kiekis, nei 2018 metais.
 
Projekto metu įgyvendintos veiklos: organizuotos reguliarios moterų ledo ritulio treniruotės Vilniuje bei Elektrėnuose, suorganizuotos 7 atviros mergaičių ledo ritulio dienos Vilniuje, Kaune, Elektrėnuose, Šiauliuose ir Klaipėdoje bei 3 moterų ledo ritulio turnyrai.
 
Pasak projekto vadovės Eglės Kulikauskaitės, projektas buvo naudingas moterų ledo rituliui: Lietuvos mokyklose ir klubuose mergaičių ir moterų skaičius išaugo perpus, lėtesniam nei planuota augimui įtakos turėjo pasaulinė pandemija, kurios metu buvo visiškai sutabdytos sportinės veiklos. Sportui atsigavus, reikėjo iš naujo populiarinti šią sporto šaką, nes dalis vaikų ar suaugusių tiesiog metė šį sportą, tad augimas gerokai sulėtėjo ir tikslui pasiekti pritrūko laiko. Tačiau rezultatas vistiek džiugina, nes išaugo ne tik sportuojančių moterų skaičius, bet ir įsikūrė du nauji moterų klubai, o vaikų mokyklose (Vilniuje, Šiauliuose, Klaipėdoje) atsirado ir mažų mergaičių komandos, kurių iki šiol nebuvo, nes mergaitės treniruodavosi kartu su berniukais, o projekto deka išaugus jų skaičiui įkurtos atskiros mergaičių komandos. Augantis šios sporto šakos populiarumas paskatino suburti nacionalinę moterų rinktinę, organizuoti Lietuvos moterų čempionatą ir padidinti sportuojančių moterų skaičių nuo 90 iki 140. Matomas ir pasikeitęs visuomenės požiūris į ledo ritulį, tėvai jau nebijo vesti mergaičių į ledo ritulio treniruotes ir skatina jas sportuoti.“
 
Projektas finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų programos fondas.
 
 
    

Komentuoti