Titulinis » Naujienos » B. Haake: apmaudu dėl neiškovotų taškų, bet po šio mačo visi galėsime miegoti ramiai (VIDEO)

B. Haake: apmaudu dėl neiškovotų taškų, bet po šio mačo visi galėsime miegoti ramiai (VIDEO)

2019-12-06
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų rinktinei šiandien nepavyko iškovoti antrosios pergalės pasaulio moterų ledo ritulio čempionate.
 
Sofijos mieste Bulgarijoje vykstančiose pirmenybėse Lietuvos rinktinė įnirtingame ir atkakliame mače po vėlai praleisto įvarčio 1:2 nusileido pirmenybių šeimininkių rinktinei.
 
Po pralaimėjimo geriausia mačo žaidėja išrinkta ir 43 varžovų metimus atrėmusi Emilija Simonsen pabrėžė, jog mačas buvo nelengvas, o varžovės nuolatos stengėsi užstoti matomumą ir taip apsunkinti jai darbą.
 
„Buvo sunkios rungtynės, varžovės atliko daug metimų. Šiandien sunkiausia buvo pamatyti ritulį, nes dažnai žaidėjos užstodavo ritulį ir trukdė matomumui“, - po mačo kalbėjo Danijoje rungtyniaujanti vartininkė.
 
Po dviejų turų visose geriausiųjų kategorijose tarp savo pozicijos žaidėjų pirmaujanti 17-metė vartininkė mano, jog iki pergalės pritrūko tik sėkmingiau išnaudoti turėtas progas.
 
„Tiesiog nepavyko įmušti. Nors turėjome savų šansų, bet mums tiesiog nepavyko to padaryti.“
 
 
Tuo tarpu rinktinės treneris Berndas Haakė buvo nusivylęs dėl to, kad po šio mačo nepavyko į savo sąskaitą pridėti bent taško bei pabrėžė esminį rungtynių momentą.
 
„Šios rungtynės ir jose patirtas pralaimėjimas yra kartus, nes likus vos trims minutėms rezultatas dar buvo lygus ir tikėjausi pratęsimo. Bet toks yra ledo ritulys – vos prieš minutę Klara atliko metimą į vartų kampą ir vartininkė vos sugebėjo jį atlaikyti su savo apsaugomis. Praėjus vos minutei po šio epizodo – varžovės pelnė pergalingą įvartį“, - rungtynes prisiminė rinktinės treneris.
 
Visgi, kalbėdamas apie rungtynes vokietis nebuvo linkęs liūdėti, ypač atsižvelgus į tai, jog varžovės gerokai dažniau atakavo Lietuvos rinktinės vartus.
 
„Jei žiūrėsime į šias rungtynes plačiau – mūsų vartininkė žaidė puikiai, o varžovės atliko beveik 2,5 kartų daugiau metimų į vartus. Todėl 1:2 yra tas rezultatas, po kurio nereikės naktį nemiegoti. Visgi, tas vienas taškas tikrai būtų malonus.“