Titulinis » Naujienos » Aukščiausias: susvyravo „Energijos“ galybė?

Aukščiausias: susvyravo „Energijos“ galybė?

2013-02-07
NLRL informacija
Nacionalinės ledo ritulio lygos aukščiausiame divizione Vilniaus VNA ledo ritulininkai buvo šalia sensacijos dvikovoje su Elektrėnų „Energijos“ klubu, tačiau nusileido varžovams rezultatu 2:3 (2:1. 0:2, 0:0).
 
VNA komanda agresyviai pradėjo dvikovą ir jau 47 sekundę po Ilja Četvertako įvarčio pirmavo 1:0. „Energija“ rezultatą išlygino po Luko Vėželio smūgio (06:47), tačiau Modestas Kieras (10:52) grąžino persvarą vilniečiams.
 
Antrajame kėlinyje jau „Energija“ ėmėsi darbo ir du kartus išnaudojo varžovų klaidas, kai žaidė kiekybinėje daugumoje. Iš pradžių rezultatą išlygino Šarūnas Kuliešius (25:25). vėliau pirmąkart „Energiją“ į priekį išvedė Andrius Židkovas (33:14).
 
Vėliau paaiškėjo, jo tai buvo lemiamas įvartis, mat trečiajame kėlinyje įvarčių pelnyta nebuvo. VNA rungtynes dar bandė gelbėti keisdama vartininką šeštuoju aikštės žaidėju per paskutiniąsias 30 sekundžių, tačiau nesėkmingai.
 
„Pirmiausia reikia pagirti vilniečius, kurie tikrai gerai žaidė, ypatingai kontratakuodami, taip pat užtikrintai vartus saugojo mūsų paskolintas vartininkas D.Žukovas. Žinoma, svarbiausia pergalė, bet kartais reikia ir „kraują nuleisti“. Kai kuriems mūsų žaidėjams trūksta vidinės motyvacijos ir žaidybinės disciplinos, taip pat jautėsi ilgesnis tarpas be rungtynių“ – sakė „Energijos“ vyr. treneris Sergejus Krumkačius.
 
VNA komanda, kurios pagrindą sudaro Lietuvos U-18 rinktinės nariai, pastaruoju metu įgijo gerą formą. Sostinės ekipa Baltarusijos jaunimo čempionate nugalėjo Baltarusijos, Ukrainos bendraamžių rinktines.

VNA - „Energija“ 2:3 (2:1. 0:2, 0:0).
VNA: I.Četvertakas, M.Kieras po 1 įvartį.
„Energija“: L.Vėželis, Š.Kuliešius, A.Židkovas po 1 įvartį.