Titulinis » Naujienos » Atsitiesusi Lietuvos moterų rinktinė nugalėjo Bulgariją (VIDEO)

Atsitiesusi Lietuvos moterų rinktinė nugalėjo Bulgariją (VIDEO)

2024-03-15
hockey.lt informacija
 Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė nutraukė dviejų pralaimėjimų seriją pasaulio čempionate.
 
Kroatijoje vykstančiame pasaulio čempionato III diviziono A grupės turnyre lietuvės 4:1 susitvarkė su Bulgarijos atstovėmis.
 
 
Jau ketvirtąją minutę Lietuvos rinktinė įsiveržė į priekį. Viltautė Jasinevičiūtė atliko metimą, kurio vartininkė nesustabdė, o pirmoji prie atšokusio ritulio suskubusi Ramunė Maleckienė pasiuntė jį į vartus (03:30, rez. perd. V. Jasinevičiūtė).
 
Tiesa, jau po pusės minutės rezultatas buvo lygus. Bene pirmuoju savo bandymu Bulgarijos rinktinė pelnė įvartį, o jo autorė - Simona Asparuhova (04:03, rez. perd. Marija Runevska, Kalina Dimova).
 
Aštuntąją minutę lietuvės vėl įgijo persvarą. Ilgos Lietuvos rinktinės atakos metu V. Jasinevičiūtė išnėrė prieš vartininkę, po slalomo už vartų, bei atliko tikslų ir galingą metimą į viršutinį vartų kampą (07:46).
 
Dar vieną įvartį V. Jasinevičiūtė pelnė jau antrajame kėlinyje. Klara Miuller su rituliu nusigavo iki pat vartų, kur ją sustabdė vartininkė, bet ji neprispaudė ritulio ir šį į vartus pasiuntė šalia buvusi jaunoji rinktinės puolėja (25:00, rez. perd. Klara Miuller, Emilija Tučiūtė).
 
Įpusėjus rungtynėms džiaugsmu tryško jau Eglė Rastenytė. Rinktinės debiutantė po dar vieno V. Jasinevičiūtės bandymo buvo pirma prie ritulio ir siuntė jį į vartus. Jai tai buvo pirmasis įvartis Lietuvos rinktinės gretose (27:30, rez. perd. V. Jasinevičiūtė, E.Tučiūtė).
 
Trečiajame kėlinyje lietuvės ir toliau kūrė progas. Ne kartą arti tikslo buvo K. Miuller. Tiesa, kartą jos bandymas pataikė į skersinį, o vėliau ji nerealizavo ir baudinio.
 
Čempionatą lietuvės užbaigs sekmadienį, 13:30 val. rungtynėmis su Serbija.