Titulinis » Naujienos » Atrankoje į jaunimo olimpines žaidynes triumfavo L. Dėdinas (VIDEO)

Atrankoje į jaunimo olimpines žaidynes triumfavo L. Dėdinas (VIDEO)

2019-05-12
hockey.lt informacija
Šeštadienį Elektrėnuose buvo surengta atranka į 2020 metų jaunimo olimpines žaidynes, kurioje paaiškėjo mūsų šalį Lozanoje (Šveicarija) atstovausiantis ledo ritulininkas.
 
Nors iš viso į atranką užsiregistravo 16 dalyvių, dėl traumų, ligų ar kitų priežasčių į atranką negalėjo atvykti penki vaikinai, tad iš viso atrankoje varžėsi 11 ledo ritulininkų. Į Elektrėnus atvyko „HC Klaipėdos“, Kauno „Baltų Ainių“, „Geležinio Vilko“, „Hockey Punks“ auklėtiniai bei užsienyje žaidžiantys ledo ritulininkai.
 
Geriausią atrankos rezultatą užfiksavo „Geležinio Vilko“ ledo ritulio mokyklos atstovas Linas Dėdinas, kuris antruoju bandymu įgūdžių iššūkį įveikė per 28,36 sekundes. 14-metis iškovojo kelialapį į jaunimo olimpines žaidynes, kuriose jis su kitų šalių atstovais kovos naujo formato 3 prieš 3 turnyre.
 
„Atrankai atskirai stipriai nesiruošiau – turėjau kelias individualias treniruotes ir tiesiog visą sezoną sunkiai be pertraukų dirbau bei taip ruošiausi. Individualios čiuožimo treniruotės, galima sakyti, kad buvo daromos specialiai tam, bet taip visiškai šitam kliūčių ruožui pasiruošimo neturėjau. Šį kliūčių ruožą man teko atlikti pirmą kartą.
 
Pati atranka man patiko – rezultatas geras. Ji tikrai nebuvo lengva, tikrai pavargo kojos. Bet nors ir buvo sunku, bet viskas buvo smagu. Dabar teks ruoštis jaunimo olimpiadai“, - po pergalės atrankoje kalbėjo L. Dėdinas.
 
Vilčių patekti į olimpines žaidynes dar turi ir arčiausiai nugalėtojo likę lietuviai: atrankos vaizdo įrašas ir rezultatai bus siunčiami tarptautinei ledo ritulio federacijai (IIHF), kuri į čempionatą dar deleguos atrankos nelaimėjusius, bet geriausius rezultatus tarp visų šalių atstovų pademonstravusius ledo ritulininkus. Daugiausiai šansų patekti tarp laimingųjų turi antrąją vietą užėmęs kitas „Geležinio Vilko“ auklėtinis Artur Seniut (29,19 sekundės).
 
Atrankos rezultatai:
 
1. Linas Dėdinas – 28,36 sekundės
2. Artur Seniut – 29,19 sekundės
3. Joris Valčiukas – 30,09 sekundės
4. Ernest Misiuk – 31,40 sekundės
5. Vitalij Fediukin – 31,63 sekundės
6. Vėjas Vakaris Žukauskas – 32,39 sekundės
7. Paulius Grybauskas – 32,92 sekundės
8. Žygimantas Kazlauskas – 33,13 sekundės
9. Nojus Jonas Kudzevičius – 34,82 sekundės
10. Ugnius Šimbelis – 38,82 sekundės
11. Jonas Juška – 44,60 sekundės