Titulinis » Naujienos » Atkaklioje ilgai nelaimėjusių komandų akistatoje triumfavo „Airwell Energija“ (VIDEO)

Atkaklioje ilgai nelaimėjusių komandų akistatoje triumfavo „Airwell Energija“ (VIDEO)

2023-12-06
hockey.lt informacija
 OHL Baltijos ledo ritulio čempionate susitiko dvi Lietuvos komandos.
 
Akistatoje tarp dviejų pergalės ilgai neiškovojusių ekipų triumfavo namuose žaidusi „Airwell Energija“. Elektrėnų atstovai 3:2 palaužė Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ ekipą.
 
Rungtynių pradžia sėkmingiau susiklostė svečiams iš Vilniaus. Vienoje pirmų savo atakų „7bet-Hockey Punks“ įsiveržė į priekį, kai įvartį pelnė Ignotas Ragas (03:24, rez. perd. Edgaras Petrovas, Rokas Bacevičius).
 
Nepaisant to, kad abi komandos per pirmąjį kėlinį po du kartus pažeidė taisykles, jo metu daug metimų nebuvo ir rezultatas nepakito.
 
Antrojo kėlinio pradžia sėkmingesnė jau buvo „Airwell Energijai. Daugumoje iš toli sėkmingai metė Sergejus Lohačius (24:42,rez. perd. Mantas Marcinkevičius).
 
Kėliniui persiritus į antrąją pusę komandos pradėjo žaisti aktyviau ir netrūko progų pasižymėti. Jei „7bet-Hockey Punks“ atstovo I. Rago metimas pataikė į virpstą, tai oponentų puolėjui Karoliui Krasilnikovui nepavyko įveikti vartininko išbėgus vienas prieš vieną. Dar kartą į virpstą vilniečių komanda kirto po daugumoje atlikto tolimo Dominyko Motiejūno metimo, bet rezultatas ir vėl nepakito.
 
Situacija visiškai pasikeitė per 31 sekundė trečiajame kėlinyje. Per ją „Airwell Energija“ sugebėjo pelnyti du įvarčius ir perimti žaidimo kontrolę į savo rankas. Įvarčius pelnė Artemas Redko (42:00, rez. perd. Kipras Grabliauskas) ir individualų reidą atlikęs Tadas Kumeliauskas (42:31).
 
Intrigą atgaivinti „7bet-Hocey Punks“ pavyko po varžovus nustebinusio perdavimo nuo borto, kurį prie pat vartų pasiekęs Ilja Četvertakas sušvelnino oponentų skirtumą (54:32, rez perd. Samuelis Balchetas-Cote).
 
Likus mažiau nei dviem minutėms iki rungtynių galo „Airwell Energijos“ lyderis T. Kumeliauskas pažeidė taisykles, o „7bet-Hockey Punks“ iškart keitė vartininką šeštuoju aikštės žaidėju. Per šią atkarpą sostinės klubas atliko nemažai metimų, bet nė vienam iš jų tikslo pasiekti nepavyko.