Titulinis » Naujienos » Aštuoniolikamečių tikslas pasaulio ledo ritulio čempionate - medaliai

Aštuoniolikamečių tikslas pasaulio ledo ritulio čempionate - medaliai

2014-02-26
hockey.lt informacija
Lietuvos aštuoniolikmečių ledo ritulio rinktinė kovo 14-ąją pradės ruoštis pasaulio ledo ritulio čempionato II diviziono A grupės kovoms kovo 24-30 Didžiosios Britanijos mieste Dumfryje.

Vyriausiasis U-18 rinktinės treneris Andrejus Jadkauskas teigė, kad penkios komandos bus lygios, o rinktinės tikslas - prizinė vieta.

Treneris taip pat prisiminė praėjusių metų čempionatą Estijoje, kuriame Lietuvos rinktinei teko kovoti dėl išlikimo su šeimininkais estais.

„Į tą čempionatą buvo dedama labai daug vilčių, tačiau pasirodymas buvo toks, kad turėjome kovoti dėl išlikimo. Liko žaizda, nes tikėjomės daug, tačiau nesigavo“, - sakė A.Jadkauskas.

Treneris tikino, kad šio čempionato favoritai yra iš aukštesnio diviziono iškritę Korėjos ledo ritulininkai: „Favoritai be jokios abejonės bus Korėjos ir Didžiosios Britanijos komandos“. „Nors anglai bus vieni iš pretendentų į medalius, tačiau su jais žaisime paskutines varžybas, todėl galėsime geriau pasiruošti, o komanda bus daug labiau susižaidus nei turnyro pradžioje. Kitų komandų lygis yra labai panašus. Vieni išeina, kiti ateina, žaidėjai keičiasi, todėl sunku įvertinti varžovų pajėgumą, tačiau stiprių autsaiderių tikrai nebus - tarp penkių komandų vyks arši kova“.

A.Jadkauskas tikisi gero žaidimo iš užsienyje rungtyniaujančių legionierių.

„Nors nebus praėjusių metų lyderio P.Gintauto, tačiau lauksime gero žaidimo iš žaidėjų, kurie rungtyniauja užsienyje - Vokietijoje, Švedijoje, Rusijoje. Mes stebėjome juos visą sezoną, todėl matome, kad jie atvažiuos gerai pasiruošę ir bus geros sportinės formos“.

Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė šiais metais prieš čempionatą turės daugiau treniruočių bei varžybų, todėl galės pasižiūrėti ir geriau įvertinti jaunesnius ledo ritulininkus“.

A.Jadkauskas tikino, kad yra griežtas treneris, kuris mėgsta drausmę, o svarbiausia - suburti darnią ekipą, kuri patikėtų savo jėgomis.

„Esu griežtas treneris, nes U-18 ledo ritulys yra labai emociškas. Vyrai turi daugiau patirties, gali ramiai sužaisti, o tokio amžiaus ledo ritulininkams labai svarbi rungtynių pradžia. Jaunimas turi daug visokiausių pagundų, kiekvienas žaidėjas turi savo charakterį, todėl tenka įvesti discipliną. Taip pat labai svarbus bendravimas rūbinėje ar viešbutyje, norime suburti darnų kolektyvą, kad jie patikėtų savo jėgomis. Turime geras sąlygas, todėl mūsų tikslas - prizinė vieta“, - sakė vyr. treneris. „Svarbiausia, kad būtų visi sveiki ir paskutiniu momentu žaidėjų neišguldytų traumos ar ligos“.