Titulinis » Naujienos » Artūras Katulis atstovaus „Energijai“, viso komandoje - 18 rinktinės narių

Artūras Katulis atstovaus „Energijai“, viso komandoje - 18 rinktinės narių

2013-08-23
Elektrėnų "Enenrgijos" pranešimas spaudai
 Artėjant naujajam ledo ritulio sezonui tituluočiausias Lietuvos klubas Elektrėnų „Energija“  baigė sudėties formavimą ir ruošiasi naujiems startams.
 
Viso komandos sudėtyje yra trisdešimt vienas sportininkas: 9 gynėjai, 17 puolėjų ir 3 vartininkai. Vienu iš „kertinių“ žaidėjų turėtų tapti legionieriaus karjerą baigęs gynėjas Artūras Katulis, kurio patirtis nuo tolimųjų rytų iki Suomijos, Danijos, Baltarusijos aukščiausių lygų. Pastaraisiais metais trisdešimt dvejų metų elektrėniškis buvo nacionalinės rinktinės kapitonas.
 
„Energijos“ sudėtyje išlieka ir veteranai, tokie kaip Šarūnas Kuliešius, Tomas Vyšniauskas, Martynas Šlikas kurie klubo marškinėlius vilki dar nuo 1995 metų. Išsikovoti vietą pagrindinėje sudėtyje turės galimybę perspektyvūs Lietuvos jaunių ir jaunimo rinktinių nariai gimę 1994 – 1996 m., kurių sudėtyje yra per dešimt. Komandos amžiaus vidurkis 24 metai, ūgis 181,2 cm ir 82,3 kg svoris.
Artūras Katulis - „Šiais metais nusprendžiau baigti profesionalo karjera užsienyje ir savo sukauptą patirtį ketinu atiduoti Lietuvos vaikų ledo rituliui.  Smagu grįžti namo ir žaisti už savo pirmąjį klubą  Elektrėnuose. Turėjau ne vieną pasiūlymą iš užsienio komandų, pats jaučiuosi puikiai, todėl manau būsiu naudingas „Energijai“.
 
Baltarusijos „Aukščiausios lygos“ čempionate dalyvausianti Elektrėnų „Energija“ kelia ambicingus tikslus – „nuskinti“ lygos medalius.
 
Pagrindinis Lietuvos čempionų pasirengimo etapas jau šį penktadienį (rugpjūčio 23 – 28 d.) Elektrėnų ledo rūmuose prasidedantis tarptautinis ledo ritulio turnyras A.Čerepanovo garbei, kuriame dalyvaus: Elektrėnų „Energija“, Lenkijos, Didžiosios Britanijos U-20 rinktinės, Baltarusijos U-18, MHL „Omskije Jastrebi“ (Omskas,Rusija), „HK Kapitan“ (Stupino,Rusija).