Titulinis » Naujienos » Artėja NVLRL sezono startas

Artėja NVLRL sezono startas

2019-10-01
NVLRL informacija, Gintaras Brazdžionis
Jau spalio 5 dieną startuoja naujasis, aštuntasis, Nacionalinės vaikų ledo ritulio lygos (NVLRL) sezonas, kuriame iš viso dalyvaus 33 komandos. Kaip ir ankstesniais sezonais, varžybos vyks keturiose skirtingose amžiaus grupėse.
 
Šiemet pačioje jauniausioje U-11 amžiaus grupėje varžysis daugiausia – šešiolika kolektyvų. Aukščiausiame divizione kovos devynios komandos, o antrajame – septynios. U-13 amžiaus grupėje rungtyniaus aštuonios ekipos, U-15 – penkios ir Jaunių lygoje – keturios.
 
Šių metų sezone bus naujovių. Pirmą kartą per visą lygos gyvavimo laikotarpį dvejose amžiaus grupėse (U-11 stipriausiame divizione ir U-13 divizione) pasibaigus reguliariajam sezonui vyks atkrintamosios varžybos. Ketvirtfinaliuose komandos kovos iki dviejų pergalių.
 
Nuo pirmos NVLRL įkūrimo dienos lygos direktoriaus pareigas užimantis Andrejus Korneičiukas papasakojo ko galima tikėtis naujajame sezone.
 
„Nuotaikos geros. Komandų skaičius pakankamai didelis, o NVLRL populiarumas per pastaruosius keletą metų išaugo. Pokyčiai tik į teigiamą pusę. Lyga sutvirtėjo, išaugo Ledo ritulio mokyklų ir komandų skaičius. Kai startavo pirmasis NVLRL sezonas Vilniuje buvo tik „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla, o dabar šiame mieste jau trys. Naujai įkurtos ir jau kuris laikas sėkmingai veikia „Sostinės ledo ritulio akademija“ ir „Hockey Punks“, įkurta antra mokykla Klaipėdoje, įsteigta mokykla Šiauliuose, prieš dvejus metus duris atvėrę Panevėžyje įkurta VŠĮ Ledo ritulio mokykla. Vaikų lygoje iš viso rungtyniaus virš 500 jaunųjų ledo ritulininkų. Visiems bus išduotos licenzijos, visi bus apdrausti nuo traumų rungtynių metu. Kaip ir ankstesniais sezonais, bus galima tiesiogiai internete stebėti vykstančių rungtynių rezultatus ir sekti statistiką“, - teigė A. Korneičiukas. 
 
NVLRL direktorius pasidžiaugė, kad šiame sezone lygoje varžysis net septynios ekipos iš užsienio – keturios komandos iš Gardino ir trys iš Kaliningrado.
 
„Jau tapo tradicija, kad mūsų lygoje dalyvauja komandos iš kaimyninių šalių. Šiemet NVLRL varžysis Gardino ir Kaliningrado komandos, kurios yra pajėgios kovoti dėl pačių aukščiausių vietų. Užsienio klubų dalyvavimas pakelia bendrą NVLRLlygį“ - sakė lygos direktorius. 
 
Pasak A. Korneičiuko, NVLRL puikiai ruošiami žaidėjai mūsų šalies rinktinėms.
 
„Jeigu mes kalbėsime apie jaunių ir jaunimo Lietuvos rinktines, tai beveik visi žaidėjai rungtyniavo šioje lygoje. Tie, kurie šiuo metu atstovauja užsienio klubams, irgi ledo ritulį pradėjo žaisti NVLRL pirmenybėse. Nacionalinėje rinktinėje jau taip pat yra nemažai ledo ritulininkų iš NVLRL ir jų skaičius kasmet auga“, - kalbėjo NVLRL direktorius. 
 
Šiemet, kaip ir praėjusiame sezone, vėl matysime Rokiškio komandą. Rokiškėnai, turintys gilias ledo ritulio tradicijas, po pertraukos pernai sugrįžo į NVLRL. Į šią komandą, kaip ir praėjusiame sezone, įsijungs keli panevėžiečiai, kurie dar neturi tiek vaikų, kad galėtų sukomplektuoti atskirą komandą. Namų rungtynes Rokiškio komanda žais Panevėžio ledo arenoje.