Titulinis » Naujienos » Ar Sočis sulauks iš NHL geriausių pasaulio ledo ritulininkų?

Ar Sočis sulauks iš NHL geriausių pasaulio ledo ritulininkų?

2013-02-15
lrytas.lt informacija
Žinomos visos 12 komandų, kurios kitų metų vasarį Sočyje kovos dėl olimpinių medalių, bet ar jose bus visi geriausi pasaulio ledo ritulininkai? Ar šį sezoną NHL kaustęs lokautas nenutrauks olimpinės tradicijos?
 
Tai gali paaiškėti jau šį savaitgalį Niujorke, kur vyksta derybos tarp Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC), Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF), NHL žaidėjų profsąjungos ir stipriausios pasaulio ledo ritulio lygos atstovų.
 
Teigiama, kad ketvirtadienį prasidėję pokalbiai kol kas nuteikia optimistiškai ir yra vilčių, kad penktoje iš eilės žiemos olimpiadoje žais ir NHL klubų žaidėjai.
 
NHL vadovai ir žaidėjų atstovai svarsto, ar yra pagrindo daryti pertrauką 2013-2014 metų sezone atsižvelgiant į tai, kad šis sezonas dėl lokauto yra gerokai sutrumpėjęs.
 
Nacionalinės federacijos nereikalauja, kad sprendimas būtų paskelbtas šią savaitę, bet pageidauja sužinoti atsakymą iki gegužės, nes po pasaulio čempionato reikės galvoti jau apie olimpines rinktines.
 
Pranešama, kad NHL mainais už žaidėjus bando gauti teisę naudoti olimpinių žaidynių foto ir vaizdo medžiagą, kuri išskirtinai priklauso IOC ir IIHF.
 
Pirmąkart visi NHL žaidėjai galėjo dalyvauti 1998 metų Nagano olimpiadoje, nes buvo padaryta pertrauka reguliariajame sezone. Paskui NHL žvaigždės spindėjo 2002 metais Solt Leik Sityje, 2006 m. Turine ir 2010 m. Vankuveryje, tačiau dėl pastarosios olimpiados klubai teigė patyrę nuostolių. Viena pagrindinių priežasčių abejoti dėl olimpiados – žaidėjai rizikuoja gauti traumas atstovaudami nacionalinėms komandoms.
 
Sočio olimpiados ledo ritulio turnyras
 
Vyrai. A grupė: Rusija (pasaulio reitingas – 1), Slovakija (6), JAV (7), Slovėnija (18).
B grupė: Suomija (2), Kanada (5), Norvegija (8), Austrija (15).
C grupė: Čekija (3), Švedija (4), Šveicarija (9), Latvija (11).
Moterys. A grupė: Kanada (1), JAV (2), Suomija (3), Šveicarija (4).
B grupė: Švedija (5), Rusija (6), Vokietija (8), Japonija (11).