Titulinis » Naujienos » Ar pasaulio ledo ritulio čempionate bus įveikti rusai?

Ar pasaulio ledo ritulio čempionate bus įveikti rusai?

2014-05-24
 Tik Europos šalių rinktinės kovos Minske vykstančio pasaulio ledo ritulio čempionato pusfinalyje. Šiame etape šeštadienį  rusai kovos su švedais, o čekai – su suomiais. Sekmadienį vyks dvikova dėl trečios vietos ir finalas.
 
Pasaulio pirmenybes transliuoja „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Pagrindine favorite iškovoti auksą yra laikoma Rusijos komanda, kuri laimėjo visus aštuonis mačus ir dar neprarado nė taško. Olego Znaroko auklėtiniai ketvirtfinalyje 3:0 pranoko sensacingai tarp aštuonių stipriausių ekipų patekusią Prancūziją.
 
Rusai bando reabilituotis po fiasko praėjusiame pasaulio čempionate, kuriame liko šešti, bei po Sočio olimpiados. Joje Rusijos rinktinė nepateko į pusfinalį.
 
Švedai gina pernai namie iškovotą pasaulio čempionų titulą. Švedijos rinktinė ketvirtfinalyje tik per dramatišką kovą palaužė turnyro šeimininkus baltarusius, 3:2.
 
Čekai šiame etape 4:3 nugalėjo JAV ledo ritulininkus. Čekijos ekipa, kaip ir Rusijos, bando nusiplauti gėdos dėmę po itin prasto pasirodymo 2013 metų pasaulio pirmenybėse bei šių metų Sočio olimpinėse žaidynėse.
 
Beje, vienas iš Čekijos komandos lyderių yra 42 metų Jaromiras Jagras, kuris kartu su Dainiumi Zubrumi rungtyniauja NHL klube „New Jersey Devils“.
 
Suomiai netikėtai 3:2 įveikė olimpinę čempionę Kanadą. Suomijos komanda tik per plauką pateko į atkrintamąsias varžybas. Šios šalies rinktinei duris į ketvirtfinalį atvėrė šveicarų pergalė prieš latvius. Suomiai pirmajame etape B grupėje užėmė ketvirtą vietą, o kanadiečiai A grupėje buvo pirmi.
 
Prieš ketvirtfinalio mūšį Kanados ekipa buvo laimėjusi šešerias rungtynes iš eilės. Tai penktas pasaulio čempionatas iš eilės, kai kanadiečiai neperlipo ketvirtfinalio barjero.    Suomiai pernai ir užpernai vykusiuose pasaulio čempionatuose buvo prizininkų pakylos papėdėje – užėmė ketvirtą vietą.
 
Transliacijų tvarkaraštis: gegužės 24 d. 16.15 val. Rusija – Švedija, 18.40 val. Čekija – Suomija, 25 d. 17.00 val. rungtynės dėl 3-ios vietos, 20.55 val. finalas.