Titulinis » Naujienos » Apie pasitraukimą svarsčiusi „Energija“ tęs pasirodymą Lietuvos čempionate (atnaujinta)

Apie pasitraukimą svarsčiusi „Energija“ tęs pasirodymą Lietuvos čempionate (atnaujinta)

2019-02-28
Elektrėnų "Energijos" informacija
Antradienį Lietuvos ledo ritulio čempionate paaiškėjo reguliariojo sezono laimėtojai. Jais tapo Elektrėnų „Energijos" ledo ritulininkai, kurie namuose po itin įtempto trilerio 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) nugalėjo „Kaunas Hockey" ekipą ir likus vienam mačui iki atkrintamųjų jau nebegali nukristi žemiau pirmosios vietos.
 
Fantastiškas ir įtemptas rungtynes apkartino pačioje jų pabaigoje įvykęs incidentas, kai po susikubimo tarp „Energijos" žaidėjo Karolio Kubiliaus ir „Kaunas Hockey" kanadiečio Jono Stephanssono, pastarasis emocijas išliejo trenkdamas lazda į varžovo galvą.
 
NLRL kreipėsi į teisėjų komitetą, po kurio rekomendacijų buvo priimtas sprendimas dėl bausmių priėmimo. Trečiadienį buvo paskelbta, kad už „Kaunas Hockey" žaidėjo .Stephanssono smūgį lazda į galvą K.Kubiliui, kanadietis buvo nubaustas 60 eurų bauda bei vienerų rungtynių diskvalifikacija, o už agresyvų elgesį skirta dar papildoma dešimties rungtynių diskvalifikacija.
 
K.Kubiliui buvo skirta 2+10 minučių nuobauda.
 
„Energijos" klubas mano, kad tai yra neadekvačios nuobaudos padarytiems veiksmams ir nebuvo atsižvelgta į galimos traumos pasekmes, todėl svarsto apie galimybę atsisakyti tęsti reguliarųjį sezoną bei atkrintamųjų etapą.
 
Atnaujinta:

NLRL informuoja, kad „Energijos" ekipa nusprendė tęsti dalyvavimą čempionate ir toliau pratęs savo kovą dėl Lietuvos pirmenybių aukso medalių. Tai reiškia, kad paskutinės reguliariojo sezono rungtynės tarp „Energijos" ir „Kaunas Hockey" šį vakarą Kaune įvyks numatytu laiku.
 
Incidento video: