Titulinis » Naujienos » A.Jadkauskas: "Vyrų komanda "Geležinis vilkas" - ateities projektas"

A.Jadkauskas: "Vyrų komanda "Geležinis vilkas" - ateities projektas"

2015-10-14
Gintaras Brazdžionis, LRM "Geležinis vilkas"
 Vilniaus ledo ritulio mokyklos "Geležinis vilkas" jaunieji žaidėjai įvairiose amžiaus grupėse nuolat tampa Lietuvos vaikų nacionalinės ledo ritulio lygos (NVLRL) nugalėtojais ar prizininkais. Tai jau įprastas reiškinys visiems mūsų šalies ledo ritulio gerbėjams. Šiemet pirmą kartą per vienuolika mokyklos gyvavimo metų buvo suburta vyrų komanda, kuri jau startavo neseniai prasidėjusiame Nacionalinės ledo ritulio lygos (NLRL) čempionate. Apie vyrų ekipą mielai sutiko papasakoti ledo ritulio mokyklos "Geležinis vilkas" vadovas bei naujosios komandos vyr. treneris Andrėjus Jadkauskas.
 
– Sakykite, kam kilo idėja suburti vyrų komandą?
– Visi mokyklos darbuotojai jau kurį laiką brandino tokią mintį, kad reikėtų turėti ne tik vaikų komandas, bet ir suaugusiųjų. Tą idėją palaikė "Geležinio vilko" mokyklos treneriai, kurie visi praeityje profesionaliai žaidė ledo ritulį. Suaugusiųjų komandos sukūrimo vienas iš iniciatorių buvo ir Andrėjus Silinas.
 
– Koks tikslas turėti vyrų komandą?
– NVLRL vyriausi žaidėjai, kurie gali rungtyniauti, yra šešiolikmečiai. O kur žaisti metais, ar dviem vyresniems vaikinams? Jauniesiems ledo ritulininkams labai naudinga žaisti su vyrais, nes jokios treniruotės neduos tiek naudos, kiek rungtynės. Naujai suburtoje komandoje žaidžia visa eilė kandidatų į Lietuvos U-18 ir U-20 rinktines. Anksčiau mūsų auklėtiniai išsibarstydavo po įvairias komandas, o dabar jau visi atstovauja "Geležinio vilko" ekipai. Norėjome, kad būtų tęstinumas, o mūsų auklėtiniai žinotų, kad ir toliau gins "Geležinio vilko" garbę.
 
– Tačiau "Geležinio vilko" sudėtyje yra ir gerokai vyresnių žaidėjų?
– Taip yra dėl tos priežasties, kad kol kas nepakanka vien mūsų mokyklos auklėtinių. Pagal NLRL nuostatus šiame sezone jauniausi žaidėjai turi būti gimę ne vėliau kaip 2000-aisias metais. Kitame sezone Lietuvos suaugusiųjų čempionate galės jau žaisti gimę 2001-aisias metais, o tokių žaidėjų mes turime pakankamai. Aš dėkingas tiems vyresniems ledo ritulininkams, kurie prisijungė prie komandos ir daug padeda aikštėje jaunimui. Galbūt jau kitame sezone "Geležinio vilko" vyrų komandoje žais vien tik mūsų mokyklos auklėtiniai.
 
– Ar galima teigti, kad šiemet Lietuvos vyrų čempionato lygis aukštesnis nei anksčiau?
– Be jokios abejonės. Šiemet NLRL rungtyniauja Elektrėnų "Energija", kurios daug žaidėjų kasmet gina Lietuvos nacionalinės rinktinės garbę.Labai stipri ir Vilniaus "Hockey Punks" komanda, kuriai atstovauja visas būrys esamų bei buvusių mūsų šalies rinktinės ledo ritulininkų.
 
– Ar keliate konkrečius tikslus šių metų Lietuvos čempionate?
– Mes ką tik subūrėme komanda. Visi žaidėjai, išskyrus moksleivius, nesitreniruoja ir susirenka tik į rungtynes. Kitame sezone planuojame bent du kartus per savaitę treniruotis. Pagrindinis tikslas šiame sezone, kad jaunieji ledo ritulininkai kuo daugiau tobulėtų žaisdami su vyrais, kad įgytų daugiau patirties. Suprantama, kad nesinorėtų likti paskutiniais septynių komandų grupėje, todėl stengsimės pralenkti bent vieną komandą.
 
– Kokia tolimesnė naujai suburtos komandos perspektyva?
– Vyrų komanda "Geležinis vilkas" – ateities projektas. Per du-tris sezonus komanda turėtų pasiekti žymiai aukštesnį lygį. Kai komandoje rungtyniaus vien tik mūsų mokyklą baigę ledo ritulininkai, rezultatai iškart pagerės. Jeigu, tarkim, dabar sugrįštų virš dešimties mūsų auklėtinių, šiuo metu rungtyniaujančių užsienyje, situacija irgi būtų kita. Maždaug po trejų metų planuojame turėti stiprų klubą, kuris galbūt žais ne tik Lietuvoje, bet Baltarusijos ar kuriame nors kitame čempionate.