Titulinis » Naujienos » Aivaras Bendžius - Minsko „Junost“ klubo peržiūroje

Aivaras Bendžius - Minsko „Junost“ klubo peržiūroje

2013-07-10
"Energijos" pranešimas spaudai
 Elektrėnų „Energijos“ auklėtinis ir nacionalinės rinktinės narys Aivaras Bendžius sudarė sutartį iki rugpjūčio pabaigos su MHL A lygoje rungtyniaujančiu Minsko „Junost“ klubu.  Tolimesnis lietuvio likimas klube bus sprendžiamas po pasirengimo stovyklos ir kontrolinių rungtynių.
 
20-metis Aivaras Bendžius praeitą sezoną pradėjo Suomijos SM-liiga klube Tamperės „Ilves“. Elitinėje Suomijos lygoje elektrėniškis sužaidė vienerias oficialias, o jaunimo   "SM-liiga" dvidešimt vienerias rungtynes, per kurias surinko šešis rezultatyvumo taškus. Nacionalinės rinktinės sudėtyje 2012/13 m. sezono metu A.Bendžius atstovavo Lietuvai atrankoje į olimpines žaidynes, pasaulio jaunimo iki dvidešimties metų čempionate ir pasaulio vyrų ledo ritulio čempionate, kuriuose bendrai pasižymėjo aštuonis kartus (du įvarčiai ir šeši perdavimai).
 
„Komanda ir treneriai priėmė labai šiltai. Visas dėmesys sukoncentruotas  į treniruotes, laisvo laiko nelieka. Stovyklos metu kasdien treniruojamės kelis kartus sausose treniruotėse, o nuo liepos 25-os pradėsime ir ant ledo čiuožti. Komandos peržiūroje dabar yra virš trisdešimt pajėgių ledo ritulininkų, bet  tai manęs negąsdina ir darysiu viską, kad likčiau ateinantį sezoną „Junost“ ekipoje“,- apie treniruotes Minske sakė A.Bendžius.
 
Minsko „Junost“ ledo ritulio komanda praeitame MHL A lygos čempionate vakarų divizione per šešiasdešimt tris žaistas rungtynes surinko penkiasdešimt devynis taškus ir užėmė paskutinę vietą.