Titulinis » Naujienos » „Airwell Energijos“ kapituliavo prieš OHL rekordą pasiekusią „MOGO/LSPA“

„Airwell Energijos“ kapituliavo prieš OHL rekordą pasiekusią „MOGO/LSPA“

2022-11-26
hockey.lt informacija
Dar vieną pergalę Optibet ledo ritulio lygoje iškovojo „MOGO/LSPA“ komanda, kuri nugalėjo Elektrėnų „Airwell Energijos“ klubą.
 
OHL lyderiai šeštadienį namuose 6:0 nugalėjusi svečius iš Lietuvos pasiekė lygos rekordą. 20 kartą iš eilės laimėjusi „MOGO/LSPA“ komanda užfiksavo ilgiausią pergalių seriją lygos istorijoje.
 
Nuo rungtynių pradžios „MOGO/LSPA“ stengėsi pateisinti savo favoritų statusą ir aktyviai puolė Maksimo Duvės ginamus „Airwell Energijos“ vartus. Ukrainietis pirmą kartą buvo priverstas kapituliuoti šeštąją rungtynių minutę, kai iš arti ritulį į vartus pasiuntė Aleksandras Biškinis (05:55, rez. perd. Nikas Zile, Renartas Berzinšas).
 
Atsakyti į varžovų tikslią ataką progą svečiai iš Elektrėnų turėjo mažumoje, kai Nazaras Ružnikovas pabėgo į pasimatymą su varžovų vartininku, bet įveikti jo jam nepavyko. Tuo tarpu „MOGO/LSPA“ pirmajame kėlinyje pelnė ir antrąjį savo įvartį, kai tikslą pasiekė Patriko Trasunso metimas (09:01, rez. perd. Dario Mackevicas, Ernestas Krūmas).
 
Antrajame kėlinyje rungtynių šeimininkai ant ledo ir toliau dominavo, bet nepaisant beveik kas minutę į M. Duvės vartus skriejusių metimų, per šį rungtynių trečdalį jiems pasižymėti taip ir nepavyko. „Airwell Energijai“ šio kėlinio metu dukart turėjo galimybę žaisti daugumoje, bet abu kartus jiems nepavyko pralaužti savo varžovų gynybos.
 
Trečiojo kėlinio metu OHL lyderiai nesiruošė sustoti ir dar keturis kartus pasiuntė ritulį į elektrėniškių vartus. Dukart pasižymėjo rezultatyviausias lygos žaidėjas Karlis Ozolinšas, o po kartą ritulį į vartus siuntė Elviss Želubovskis ir Ernestas Krūmas. Tuo tarpu vienintelis tikslus „Airwell Energijos“ metimas po peržiūros buvo neįskaitytas dėl taisyklių pažeidimo.
 
Jau rytoj 13:30 val. šios komandos stos į dar vienas tarpusavio rungtynes.