Titulinis » Naujienos » „Airwell Energija“ antrą kartą sezone palaužė „Kaunas City“ komandą (VIDEO)

„Airwell Energija“ antrą kartą sezone palaužė „Kaunas City“ komandą (VIDEO)

2022-11-23
hockey.lt informacija
Trečiadienio vakarą įvyko dar viena Optibet ledo ritulio lygos akistata, kurioje susikovė dvi komandos iš Lietuvos.
 
Elektrėnų ledo rūmuose vykusiose OHL rungtynėse rungtynių šeimininkė „Airwell Energija“ komanda 4:1 palaužė „Kaunas City“ atstovus. Po šios pergalės elektrėniškiai ne tik aplenkė varžovus turnyrinėje lentelėje, bet ir įgijo pranašumą tarpusavio dvikovose – po trijų šių komandų akistatų „Airwell Energija“ triumfavo du kartus.
 
 
Kaip ir pirmose dvejose šių klubų rungtynėse, nuo pat rungtynių pradžios netrūko progų, tik šį kartą savo komandas dažniau gelbėdavo vartininkai. Pirmieji rungtynėse džiaugėsi „Kaunas City“ atstovai, bet jų įvartis po peržiūros buvo neįskaitytas, o elektrėniškiai kėlinio pabaigoje įsiveržė į priekį. Metimu iš po gynėjo vartininką nustebino ir ritulį į vartus pasiuntė Dovydas Laimutis (16:35, rez. perd. Paulius Rumševičius, Karolis Krasilnikovas).
 
Antrajame kėlinyje ir toliau aktyviai žaidusios Elektrėnų ir Kauno komandos kūrė pavojų prie savo oponentų vartų, bet ir vėl buvo pelnytas tik vienas įvartis, kurio autoriai – rungtynių šeimininkai. Besileidžiant aukštai pakilusiam rituliui puikiai į jį pataikė ir į vartus ritulį įskraidino Ernestas Azarevicsas (36:42, rez. perd. Yaroslavas Panchenko).
 
Kol „Kaunas City“ ir toliau nesugebėjo realizuoti savo progų, trečiajame kėlinyje „Airwell Energija“ dar labiau padidino savo persvarą. Puikiu reidu įvartį pelnė Mantas Marcinkevičius (51:11, rez. perd. D. Laimutis, Sergejus Lohačius).
 
Rungtynėms artėjus prie pabaigos daugumą realizavusi „Kaunas City“ komanda, po pakartotinio Luko Žukausko metimo (55:43, rez. perd. Povilas Verenis), kuriam laikui grąžino intrigą į rungtynes, bet pakaitę vartininką šeštuoju aikštės žaidėju jie netrukus praleido per visą aikštę atliktą Pauliaus Rumševičiaus metimą į tuščius vartus (57:29, rez. perd. Danila Tsarkovskis).
 
Prieš rungtynių finišą abi komandos dar įsivėlė į susistumdymą, o emocijos nesibaigė ir ties finaline rungtynių sirena. Jau pasibaigus dvikovai įvyko dar vienas konfliktas, kurį numalšino rungtynių arbitrai.