Titulinis » Naujienos » A.Bosas, D.Kumeliauskas ir N.Ališauskas rungtyniaus Almatos ledo ritulio klube

A.Bosas, D.Kumeliauskas ir N.Ališauskas rungtyniaus Almatos ledo ritulio klube

2014-05-29
Sportas.lt informacija
 Sėkmingai Lietuvos ledo ritulio rinktinėje žaidę ir pasaulio čempionato I-ojo diviziono B grupės turnyro bronzos medalius iškovoję Arnoldas Bosas, Donatas Kumeliauskas ir Nerijus Ališauskas kitą sezoną praleis aukščiausioje Kazachstano lygoje žaidžiančiame Almatos „HC Almata“ klube.
 
„HC Almata“ praėjusiame aukščiausios Kazachstano lygos sezone užėmė 9-ą vietą ir nepateko į atkrintamąsias varžybas.
 
„Almatos klubo pasiūlymas buvo geresnis nei kitų komandų, todėl ir nusprendžiau likti Kazachstane. Kol kas neaišku, kokia bus komandos sudėtis, todėl prognozuoti ekipos tikslus sudėtinga. Žinoma, medalis nepamaišytų“, - Sportas.lt pažymėjo 23-ejų metų A.Bosas.
 
„Turėjau keletą pasiūlymų iš Vokietijos „Oberliga“ klubų, bet Almatos komanda pasiūlė geresnes sąlygas. Aukščiausia Kazachstano lyga yra tikrai pajėgesnė nei „Oberliga“, be to, žaisiu vienoje komandoje su dar dviem lietuviais, todėl buvo sunku atsisakyti šio pasiūlymo“, - teigė 22-ejų metų N.Ališauskas.
 
A.Bosas praėjusį sezoną pradėjo Temirtau „Arystan“ klube, bet jau lapkričio mėnesį persikėlė į Rudnio „Gorniak“ ekipą. Su pastarąja komanda A.Bosas pasiekė aukščiausios Kazachstano lygos ketvirtfinalį, o iš viso per 31 rungtynes įmušė 8 įvarčius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.
 
Baigęs sezoną Kazachstane, puolėjas atvyko į Lietuvą ir prisijungė prie nacionalinės šalies rinktinės. A.Bosas žaidė pirmajame Lietuvos rinktinės puolėjų trejete kartu su Dainiumi Zubrumi ir D.Kumeliausku. Per 5 mačus jis pelnė 4 įvarčius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir svariai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės pergalių.
 
„Čempionatas paliko tik pačius geriausius įspūdžius, pritrūko tik šiek tiek sėkmės ir būtume iškovoję sidabro medalius“, - pridėjo A.Bosas.
 
26-erių metų D.Kumeliauskas Kazachstane žais jau penktą sezoną. Iki šiol lietuvis rungtyniavo Temirtau „Arystan“ klube. Praėjusiame sezone puolėjas iškovojo bronzos medalį bei per 32 mačus įmušė 8 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. D.Kumeliauskas šiemet buvo vienas iš Lietuvos rinktinės lyderių – per 5 rungtynes puolėjas įmušė 4 įvarčius bei 4 kartus tiksliai asistavo komandos draugams.
 
N.Ališauskas praėjusį sezoną praleido Fiuseno EV klube trečioje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje. Gynėjas per 23 rungtynes įmušė 7 įvarčius ir atliko net 22 rezultatyvius perdavimus. Gruodžio mėnesį gynėjui buvo atlikta peties operacija ir jis buvo priverstas baigti klubinį sezoną. Rinktinėje N.Ališauskas per 4 rungtynes atliko 1 rezultatyvų perdavimą bei buvo vienas pagrindinių gynybos ramsčių.
 
Priminsime, kad kitą sezoną aukščiausioje Kazachstano lygoje turėtų žaisti ir Povilas Verenis. Jis dar turi galiojantį kontraktą su „Gorniak“ klubu. Sportas.lt šaltinių teigimu, Kazachstane kitame sezone gali rungtyniauti ir daugiau lietuvių.