Titulinis » Naujienos » A.Aleinikovas: „Žaidėjai dega noru kovoti už Lietuvą“

A.Aleinikovas: „Žaidėjai dega noru kovoti už Lietuvą“

2014-03-26
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunių (iki 18) metų rinktinė iškovojo antrą pergalę per dvejas rungtynes. Lietuviai pirmose rungtynėse 4:0 įveikė Kroatiją, o antrose 3:1 nugalėjo Nyderlandus.
 
Lietuvos vartininkų treneris Arūnas Aleinikovas džiaugėsi kovine dvasia rinktinėje.
 
„Nyderlandai demonstravo neblogą žaidimą atakoje, tačiau gynyboje mūsų žaidėjai gana neblogai susitvarkė, žaidė disciplinuotai. Nors buvo keletas klaidų, tačiau klausė trenerių nurodymų, visi kovėsi, rodė didelį norą, žaidėjai buvo labai užsivedę“, - po rungtynių sakė Lietuvos jaunių rinktinės treneris A.Aleinikovas.
 
Treneris teigė, kad rezultatas galėjo būti ir didesnis.
 
„Rezultatas galėjo būti geresnis, tačiau smūgiuotas ritulys vis pataikydavo į skersinį. Susikūrė geras kolektyvas, jaučiasi gera komandinė dvasia, kiekvienas žaidėjas žiūri ne tik savęs, tačiau ir padeda komandos draugams. Jei ką ir laimėsime šiame čempionate, tai bus visos komandos nuopelnas, o ne individualių žaidėjų pasirodymų“.
 
Rinktinė trečiadienį turės laisvą dieną, per kurią tikisi atgauti prarastas jėgas: „Žaidėjai turi pailsėti, vėl žaidėme trimis penketais, tuo tarpu Nyderlandai - keturiais. Jauni organizmai per parą laiko tikrai turėtų atsistatyti, o į sekančias rungtynes visi eis kupini jėgų“.
 
Visi treneriai sutartinai tikino, kad šiais metais susibūrė itin darnus kolektyvas: „Mes tikime savo žaidėjais, matome koks darnus kolektyvas susibūrė, kaip jie stengiasi, dega noru kovoti už Lietuvą“.
 
A.Aleinikovas negalėjo įvardinti turnyro favoritų: „Dabar keturios komandos kovoja dėl aukščiausių pozicijų - mes, Didžioji Britanija, Nyderlandai ir Korėja. Kiekviena iš šių ekipų gali užimti ir pirmą ir ketvirtą vietą“, - sakė A.Aleinikovas.