Titulinis » Naujienos » "7bet-Hockey Punks" debiutas Kontinentinėje taurėje prisvilo: skaudžiai nusileista estams

"7bet-Hockey Punks" debiutas Kontinentinėje taurėje prisvilo: skaudžiai nusileista estams

2021-09-24
hockey.lt informacija
Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ komanda nesėkmingai debiutavo Kontinentinės taurės turnyre.
 
Penktadienį pirmojo Kontinentinės taurės etapo B grupės turnyrą Vilniuje pradėjusi „7bet-Hockey Punks“ komanda 3:8 nusileido Tartu „Valk 494“ komandai. Skaudi nesėkmė beveik eliminavo „pankų“ viltis patekti į kitą etapą.
 
Vilniečiai aktyviau pradėjo rungtynes ir greitai išprovokavo oponentų pražangą, tačiau varžovai mažumoje sugebėjo pabėgti į greitą išpuolį, kurio metu metimu iš eigos Mikas Lipsbergas pasiuntė ritulį į „7bet-Hockey Punks“ vartus (02:46).
 
Savo įspūdingą pradžią „Valk 494“ atstovai pratęsė surengdami dar vieną itin pavojingą staigią kontrataką. Šį kartą, komandoms jau žaidžiant lygiomis sudėtimis, svečiai ritulį nugabeno prie Simo Baltrūno ginamų vartų, o Fedoras Gusyninas iš arti padvigubino Tartu klubo persvarą (05:08, rez. perd. Oleksejus Voitsekhivskis).

Įspūdingai atakas užbaiginėję svečiai išnaudojo ir savo pirmąją kiekybinę persvarą. Dar vieną greitą išpuolį be klaidų užbaigė Ivanas Akimovas (08:32, rez. perd. M. Lipsbergas, Vassilijus Titarenko).
 
Sunkios pradžios nesugniuždyti „pankai“ surado savo atsaką – ilgai su rituliu nesiskyręs ir varžovų gynybos gniaužtų išvengęs Tadas Kumeliauskas atliko ilgą reidą, kol jis galiausiai surado dėkingoje situacijoje buvusį Aliaksejų Kuveką, o vilniečių legionierius žemu, bet tiksliu metimu sušvelnino oponentų persvarą (09:27, rez. perd. T. Kumeliauskas).
 
„7bet-Hockey Punks“ ambicijas dar vienam greitam įvarčiui atšaldė oponentų zonoje gauta pražanga. Negana to, sėkmingai dvi minutes savo aikštės pusėje dirbę „pankai“ netrukus vėl buvo priversti žaisti mažumoje, kai jau po švilpuko už susistumdymą su varžovu buvo nubaustas T. Kumeliauskas. Visgi, turnyro šeimininkams pavyko neutralizuoti ir šią situaciją, o į pirmąją pertrauką komandos išėjo estams turint dviejų įvarčių pranašumą.
 
Antrąjį kėlinį aktyviai pradėjo estai, o „7bet-Hockey Punks“ ne kartą teko gelbėti ir S. Baltrūnui. Kėliniui įpusėjus „pankai“ dar du kartus pažeidė taisykles, bet būtent mažumoje vilniečiai surengė pavojingiausią savo kėlinio išpuolį. Į oponentų zoną įsiveržęs T. Kumeliauskas atliko perdavimą laisvam Aivarui Bendžiui, bet šio metimui pritrūko tikslumo.
 
Lemiamo kėlinio starte į „pankų“ vartus skriejo ketvirtasis įvartis. Jį pelnė iš toli pasižymėjęs Dmitrijus Šapovalovas (43:49, rez. perd. V. Titarenko, O. Voitsekhivskis).
 
Netrukus „7bet-Hockey Punks“ pažeidė taisykles, bet vos prasidėjus oponentų daugumai Mauras Baltrukonis perėmė ritulį oponentų zonoje, perdavė jį Edgarui Rybakovui, o šis neklydo pasiųsdamas jį į vartus (45:54, rez. perd. M. Baltrukonis).
 
Nepaisant sostinės klubo atstovų įvarčio mažumoje, vėliau iniciatyvą tvirtai į savo rankas perėmė svečiai iš Estijos. Rungtynėms artėjant prie pabaigos jie vis lengviau rasdavo kelių link S. Baltrūno vartų ir progas vertė įvarčiais. Antruosius savo įvarčius pelnė I. Akimovas (47:50, rez. perd. F. Gusyninas, O. Voitsekhivskis), F. Gusyninas (49:31, rez. perd. O. Voitsekhivskis) ir D. Šapovalovas (55:02, rez. perd. O. Voitsekhivskis, I. Akimovas), o vieną įvartį pridėjo O. Voitsekhivskis (51:40, rez. perd. Maksimas Turovskis, M. Lipsbergas).
 
Rungtynių pabaigoje pranašumą sušvelnino A. Kuveka (56:30, rez. perd. E. Rybakovas, M. Baltrukonis), bet tai galutinės įtakos rungtynių baigčiai neturėjo.
 
Sekmadienį 17:00 val. „7bet-Hockey Punks“ lauks paskutinės turnyro rungtynės prieš Islandijos čempionę „Skautafelag Akureyrar“ komandą. Tokiu pačiu metu rytoj estai ir islandai kovos tarpusavyje.