Titulinis » Naujienos » „7bet-Hockey Punks“ antrą kartą šią savaitę nugalėjo „Airwell Energiją“ (VIDEO)

„7bet-Hockey Punks“ antrą kartą šią savaitę nugalėjo „Airwell Energiją“ (VIDEO)

2023-01-28
hockey.lt informacija
Optibet ledo ritulio lygoje trečią kartą šiame sezone ant ledo susidūrė dvi praėjusio sezono Lietuvos čempionato finalininkės.
 
Vilniaus „Pramogų“ arenoje šeštadienį ant ledo susitiko dvi stipriausios praėjusio sezono Lietuvos ledo ritulio komandos Vilniaus „7bet-Hockey Punks“ ir Elektrėnų „Airwell Energija“. Intriguojančiose rungtynėse pergalę 3:2 šventė vilniečiai, kurie varžovus šią savaitę įveikė jau antrąjį kartą: trečiadienį Elektrėnuose jų dvikova baigėsi identišku rezultatu 3:2.
 
 
Jau pačioje rungtynių pradžioje „Airwell Energija“ pažeidė taisykles ir nors tuomet jiems apsiginti pavyko, prasižengus antrą kartą jų varžovai išnaudojo šią situaciją. Kiekybinio pranašumo metu progą metimui gavo Tadas Kumeliauskas, o rezultatyviausias „7bet-Hockey Punks“ žaidėjas tokią situaciją pavertė tiksliu metimu į varžovų vartus (13:02, rez. perd. Tomas Tilla, Sergejus Pisarenko).
 
Daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje pelnyta nebuvo, nepaisant to, jog antroje jo dalyje jau elektrėniškiai turėjo dvi galimybes žaisti daugumoje.
 
Antrasis kėlinys startavo skirtingose komandose žaidžiančių brolių apsikeitimu įvarčiais. Iš pradžių ritulį į vartus antrą kartą siuntė T. Kumeliauskas (22:41, rez. perd. Oscaras Johannesas Skioldas, Ilja Četvertakas), o vėliau panašiu išpuoliu atsakė jau „Airwell Energijos“ atstovas Donatas Kumeliauskas (23:38, rez. perd. Danilas Tsarkovskis).
 
Komandoms įsibėgėjus progų pasižymėti pradėjo daugėti tiek prie vienų, tiek ir prie kitų vartų. Visgi, antrajame kėlinyje sėkmingai rungtyniavo vartininkai ne kartą gelbėję savo komandą nuo įvarčių.
 
Trečiajame kėlinyje „Airwell Energija“ gavo puikią progą išlyginti rezultatą, kai „pankų“ lyderiui T. Kumeliauskui buvo skirta 5 minučių nuobauda. Tiesa, nepaisant daugybės elektrėniškių atliktų metimų per šią atkarpą, Sergejui Pisarenko pavyko apginti savo vartus nuo visų svečių išpuolių.
 
Kiek vėliau elektrėniškiai dar kartą žaidė daugumoje, o šios daugumos metu jie vartininką keitė šeštuoju aikštės žaidėju susikurdami dirbtinę dvigubą kiekybinę persvarą. Ši rizika nepasiteisino: „7bet-Hockey Punks“ apsigynė ir perėmus ritulį T. Kumeliauskas atliko metimą per visą aikštę, o prieš rituliui kertant vartų liniją Laisvydas Kudrevičius pasirūpino, jog šio nepasiektų varžovas ir į savo sąskaitą įsirašė įvartį (57:11, rez. perd. T. Kumeliauskas).
 
Už kelių akimirkų situacija kartojosi: „pankai“ vėl prasižengė, o „Airwell Energija“ vėl vartininką keitė aikštės žaidėju. Šį kartą ši situacija baigėsi laimingai Elektrėnų atstovams: Matas Mikalauskas pasižymėjo metimu nuo mėlynosios linijos (58:07, rez. perd. Yaroslavas Panchenko, Klymentijus Lysakas).
 
Nepaisant šio įvarčio, per likusią rungtynių dalį „Airwell Energijai“ išsigelbėti nebepavyko: vilniečiai sėkmingai apsigynė bei triumfavo antrą kartą iš eilės.
 
 
„7bet-Hockey Punks“ kapitono Roko Bacevičiaus teigimu komanda itin laukia namų rungtynių, nes „Pramogų“ arenoje susirenka vis daugiau žiūrovų.
 
„Rezultatas geriausiai atspindi rungtynių eigą: buvo įtempta kova, negalėjome atsipalaiduoti nė sekundės. Per kiekvieną pertrauką su komanda kalbėjome, kad reikia dirbti dėl kiekvieno aikštės centimetro ir džiaugiuosi, jog viskas pavyko“, - kalbėjo „pankų“ kapitonas.
 
Po pralaimėjimo „Airwell Energijos“ vyriausias treneris Arūnas Aleinikovas pripažino, kad ir vėl jo komandai pritrūko daugiau atliktų metimų.

„Šiandien buvo gera kova iš abejų komandų, bet „pankai“ pelnė vienu įvarčiu daugiau. Rungtynės buvo apylygės, buvo geri greičiai, daug kovos, dvikovų. Žiūrovams tokios rungtynės turėjo patikti“, - po pralaimėjimo pasisakė treneris.