Titulinis » Naujienos » “7bet - Hockey Punks” treneris M.Kieras - “pavardžių yra gražių, bet nebūtinai jos yra naudingos” (VIDEO)

“7bet - Hockey Punks” treneris M.Kieras - “pavardžių yra gražių, bet nebūtinai jos yra naudingos” (VIDEO)

2021-09-27
"7bet-Hockey Punks" informacija
 Sekmadienį Vilniuje finišavo sostinėje surengtas Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) Kontinentinės taurės etapas. Jį turnyro šeimininkai Vilniaus „7bet – Hockey Punks” ledo ritulininkai užbaigė triukšmingai – pasiuntė 12 ritulių į Islandijos čempionų „Skautafelag Akureyar“ komandos vartus bei nugalėjo svečius 12:6 (4:2, 5:2, 3:2).

„Pankai“ turnyrinėje lentelėje liko antri su viena pergale per du susitikimus, o etapo Lietuvoje nugalėtojais tapo Tartu „Valk494” (Estija) klubas. Estai kovą dėl Kontinentinės taurės tęs Amjene (Prancūzija). Treti ir be pergalių Vilniuje liko islandai.

Po pergalingų rungtynių kalbintas „7bet – Hockey Punks” vyriausiasis treneris Mindaugas Kieras teigė, kad jo vadovaujama komanda sužaidė rezultatyvias rungtynes, mušė daug įvarčių.
 
 
„Vyko toks šiek tiek banguotas žaidimas. Momentais buvo labai gerai, momentais „nuvažiuodavome į šoną“, bet tas „nuvažiavimas“ toks, kad kai pradedi pirmauti 5 ar 6 įvarčiais, natūraliai šiek tiek pradedi atsipalaiduoti. Tą atsipalaidavimą po antrojo kėlinio norėjosi sutvarkyti, kad trečiajame to nebūtų. Panašiai taip ir gavosi“, - kalbėjo M.Kieras.

Stratego teigimu, tai yra sezono pradžia, yra didžiulis noras kuo greičiau „sulipdyti žaidimą“, kad jis būtų aiškus kiekvienam komandos ir pozicijos žaidėjui.

„Ir be abejo, norime kuo greičiau tobulėti sezono metu. Nieko asmeniškai rungtynėms prieš islandus neruošiau. Nesakiau žaidėjams, kad mes esame stipresni, tiesiog kalbėjau, kad turime atrasti savo žaidimą“, - teigė „7bet – Hockey Punks” vyriausiasis treneris.

M.Kieras neišskyrė geriausio savo komandos žaidėjo IIHF Kontinentinės taurės turnyre, tačiau pabrėžė, jog „pankų“ sudėtyje – ne vienas naujokas, tad jiems dar reikia laiko įsilieti į žaidimą.

„Dabar labiau išsiskyrė komandos senbuviai. Naujokai turės pasitempti ir jungtis prie komandos. Yra nemažai darbo, norint nulipdyti komandą, kuri buvo pernai. Pavardžių yra gražių, bet nebūtinai jos yra naudingos. Jos gali būti naudingos, bet reikės nemažai darbo“.

„7bet – Hockey Punks” karčią piliulę prarijo penktadienį pirmajame IIHF Kontinentinės taurės susitikime su Tartu „Valk494” klubu, kuomet svečiams nusileista 3:8. Tačiau, anot M.Kiero, prieš estus galima žaisti, jeigu su jais susitiksime revanšui Baltijos lygos varžybose.
„Su jais žaisti tikrai galima, tik reikia maksimaliai sužaisti geriausiai. Kalbant apie praėjusias varžybas, pirmas kėlinys buvo sunkus emociškai – gavome kažkiek baudos minučių, kurių nereikėjo. Tada antras kėlinys buvo toks, koks turėjo būti. Tai tiesiog, manau, nesužaidėm taip, kaip galim sužaisti. Mes eisime link to ir tikiu, kad estai – tikrai įveikiami. Galim tik prisiminti, kaip pernai žaidėme su Liepojos klubu, tai taip ir turime žaisti – laikyti savo vartus kiek įmanoma „sausus“, stengtis nepraleisti įvarčių, kontratakuoti ir kabintis į rungtynes. Baltijos lygoje tąkart susitikimas su Liepojos žaidėjais gavosi labai gražus. Toks pats planas buvo ir su estais, bet, deja, planas ne visada suveikia“, - kalbėjo „7bet – Hockey Punks” strategas M.Kieras.

Artimiausias rungtynes „7bet – Hockey Punks” komanda žais ketvirtadienį, kuomet startuos Lietuvos ledo ritulio čempionate – savo sirgalių akivaizdoje Vilniaus Pramogų arenos Didžiojoje aikštėje priims „Kaunas City“ ledo ritulininkus. Mačo pradžia – 20 valandą 15 minučių.