Titulinis » Naujienos » 58 įvarčius per trejas rungtynes įmušę estai tapo Lietuvos ledo ritulininkų varžovais olimpinėje atrankoje

58 įvarčius per trejas rungtynes įmušę estai tapo Lietuvos ledo ritulininkų varžovais olimpinėje atrankoje

2015-11-10
sportas.lt informacija
 Sekmadienį Estijoje ir Ispanijoje baigėsi 2018 m. Pjončango žiemos olimpinių žaidynių ledo ritulio atrankos pirmojo etapo kovos. Estijoje vykusiame K grupės turnyre dominavo šeimininkai, šventę tris pergales įspūdingais rezultatais.
 
Estai net 19:1 sutriuškino Izraelį, 26:0 „sumindė“ Bulgariją, o lemiamoje lyderių dvikovoje dėl vienintelio kelialapio į kitą etapą 13:3 pamokė meksikiečius. Estijos rinktinės žaidėjai šiame turnyre pasižymėjo fantastiškais asmeniniais rodikliais.
 
Rezultatyviausiu turnyro ledo ritulininku tapęs elitinės Suomijos lygos žaidėjas Robertas Rooba įmušė 11 įvarčių ir atliko net 13 rezultatyvių perdavimų. Būtent estai tapo lietuvių varžovais kovoje dėl vietos olimpinėse žaidynėse.
 
Kitų metų vasario 11-14 dienomis antrojo atrankos etapo H grupėje žais šeimininkai vengrai, lietuviai, lenkai ir estai. Į kitą etapą pateks tik grupės nugalėtojai.
 
Ispanijoje vykęs L grupės turnyras klostėsi gerokai atkakliau. Jame pergalės skynė Ispanijos ir Serbijos rinktinės. Ispanai 10:1 sutriuškino kinus ir 5:3 pranoko islandus, o serbai 5:1 pamokė kinus, bet tik po baudinių serijos 5:4 palaužė islandų pasipriešinimą.
 
Nors lemiamų rungtynių favoritais buvo laikomi ispanai, tačiau jie po atkaklios kovos 3:5 nusileido serbams.
 
Būtent serbams atiteko vienintelis kelialapis į kitą etapą.