Titulinis » Naujienos » 13 iš eilės "Energijos" pergalė

13 iš eilės "Energijos" pergalė

2013-03-03
hockey.lt informacija
Tryliktą iš eilės pergalę Nacionalinės ledo ritulio lygos aukščiausiojo diviziono reguliariojo čempionato rungtynėse pasiekė Elektrėnų „Energijos“ ledo ritulininkai. Savo namų aikštelėje elektrėniškiai šeštadienį 5:3 (4:1, 1:1, 0:1).
 
Gripo epidemijos išsekinti, lietuviai rungtynių likimą nulėmė pirmojoje dalyje, o vėliau vyko lygus žaidimas. Antrojo kėlinio viduryje vartuose Nerijų Dauksevičių pakeitė jaunasis Donatas Žukovas.
Šiame susitikime po pusantrų metų pertraukos į konandą grįžo ilgametis Elektrėnų „Energijos“ puolėjas Martynas Šlikas, kuris rungtynėse pasižymėjo įvarčiu ir rezultatyviu perdavimu.
 
„Po varžybų esu labai pakylėtas emocionaliai, smagu būti su komandos draugais, susidurti petys į petį su priešininku, pajusti įvarčio skonį. Džiaugiuosi, kad taip susiklostė aplinkybės ir šiuo metu turiu laiko ir galimybių treniruotis. Esu dėkingas komandai, kad mane priima, o sirgaliai palaiko. Smagu įrodyti, kad dar užtenka „parako“ žaisti, o ir jaunimui sudaryti konkurenciją reikia – kai nėra su kuo konkuruoti, atrodo viskas labai lengva ir įprasta“ – po dvikovos sakė M.Šlikas
 
Kol kas niekuo išsiskirti ir pasižymėti negali Lietuvos rinktinės puolėjas, Suomijos SM-liiga ir Jr.A SM-liiga sezono pradžioje rungtyniavęs Aivaras Bendžius. Per keletą sužaistų rungtynių puolėjo sąskaitoje vos vienas įvartis ir aštuonios baudos minutės.
 
Reguliariajame Lietuvos čempionate Elektrėnų „Energijai“ liko dvejos rungtynės, o kovo 23 – 24 d. laukia atsakingiausios ir svarbiausios sezono varžybos – Nacionalinės ledo ritulio lygos finalinis ketvertas.
 
Elektrėnų „Energija“ – Kaliningrado „Delovaja rus“ 5:3 (4:1, 1:1, 0:1).
„Energija“: A.Kriščiūnas, M.Šlikas, L.Veželis, A.Židkovas, K.Kubilius po 1 įvartį.
„Delovaja rus“: A.Zubenka, J.Aleksejevas, P.Fominichas po 1 įvartį.