Titulinis » Naujienos » „Žalgiris“ – „Kristal El“: apžvalga

„Žalgiris“ – „Kristal El“: apžvalga

2015-02-04
LRK "Žalgiris" informacija
Į didįjį Vakarų konfederacijos trejetą reguliariajame sezone siekiantys patekti Vilniaus „Žalgirio“ ritulininkai savo aikštėje artimiausias dvejas rungtynes žais su Maskvos srities „Kristall El“ klubu, kuris nebeturi net teorinių vilčių patekti į atkrintamąsias varžybas.
 
Laikas: vasario 4 ir vasario 5 dienos, 19:00 val.
 
Vieta: Elektrėnų ledo rūmai
 
Tarpusavio akistata
 
2014 spalio 14 d. „Kristall El“ – „Žalgiris“ 2:3
2014 spalio 15 d. „Kristall El“ – „Žalgiris“ 5:6 (po pratęsimo)
 
Tikslas
Po įspūdingo pasirodymo Rossoše, kuriame buvo iškovoti keturi taškai, „Žalgirį“ tenkins tik dvi pergalės per dvi dienas. Tam tikslui pasiekti, svarbiausia, kad po dviejų sėkmingų rungtynių su „Rossoš“ ekipa, vilniečiams neužaugtų sparnai.
„Visko gali būti, bet aišku vaikinus stengsimės nuteikti tam, kad reikia gerbti tiek save, tiek varžovą, tiek pagaliau savo darbą. Gal sparnai ir neišaugs, tačiau psichologinis lengvumas gali būti“, – sakė „Žalgirio“ vyr. treneris Aigaras Ciprusas.
 
Elektrėnai
Į savo namų areną žalgiriečiai grįžta po 42 dienų pauzės. Paskutinį kartą Elektrėnuose jie žaidė dar praėjusių metų kūčių vakarą. Namų veiksnys taip pat bus labai svarbus siekiant šešių taškų. Beje, pagal sudarytą tvarkaraštį, vilniečiai namie iki vasario 14 dienos žais net šešerias rungtynes.
„Toje namų serijoje mes privalome pasiruošti taip, kad atkrintamųjų varžybų stadiją pasiektumėm būdami geros nuotaikos. Turim būti pasiruošę taip, kad atkrintamąsias pradėtumėm tiek morališkai, tiek fiziškai gerai pasiruošę. Varžovų mes tikrai nesirinksime – mums svarbiausia atidirbti savo minusus, paversti juos pliusais ir tokiu būdu susikauti su dar nežinomu varžovu pirmajame atkrintamųjų varžybų rate“, – kalbėjo A. Ciprusas.
 
Varžovas
„Kristall El“ ekipa šį sezoną nepasižymi gerais rezultatais, tačiau tai darbinga, kovinga komanda, neturinti išskirtinių žvaigždžių. Žalgiriečiai individualiai už varžovus yra daug stipresni. Praradusi galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas, šios komandos žaidime atsirado laisvumas, jų nebekausto įtampa.
 
„Tokie varžovai dažnai būna labai pavojingi, kai jų nespaudžia nei turnyrinė lentelė, nei būtinybė laimėti. Tokiais atvejos žaidėjai žaidžia savo malonumui. Tačiau tai jų reikalai. O mūsų reikalai yra žaisti savo žaidimą, todėl reikia, kad vaikinai į šį reikalą žiūrėtų ne pro pirštus.
 
Jaunimo ledo ritulyje tie skirtumai dar nėra tokie dideli. Aišku, gal kažkur esame greitesni, gal esame tikslesni perduodami ritulį vienas kitam, tačiau nei viena komanda nelaimės, jei nedirbs. Visiškai nesvarbu, kas tavo priešininkas.
 
Iki rungtynių pradžios mes pranašesni esame tik žvelgiant į turnyro lentelę. Pergalių dar reikės užsitarnauti“, – teigė A. Ciprusas.