Titulinis » Naujienos » Sočio žiemos olimpines žaidynes ketina stebėti beveik du trečdaliai Lietuvos gyventojų

Sočio žiemos olimpines žaidynes ketina stebėti beveik du trečdaliai Lietuvos gyventojų

2014-01-28
VIASAT informacija
 Net 63% Lietuvos gyventojų teigia, kad žiūrės kitą savaitę prasidedančias Sočio žiemos olimpines žaidynes. Tai paaiškėjo iš oficialaus Sočio žiemos olimpinių žaidynių transliuotojo „Viasat“ užsakymu atliktos visuomenės apklausos, kurią vykdė „Spinter tyrimai“.
 
14% Lietuvos gyventojų teigė bandysiantys pažiūrėti kuo daugiau transliacijų iš Sočio, 15% stebės tik tas varžybas, kuriose varžosi lietuviai, kiti stebės arba patinkančią sporto šaką (16%) arba lemiamas varžybas (18%). 8% teigė dar nežinantys, ar žiūrės transliacijas iš XXII žiemos olimpinių žaidynių.
 
„Nei viena žiemos sporto šaka Lietuvoje populiarumu tikrai negali varžytis su krepšiniu, tačiau pernai vykusį Europos krepšinio čempionatą iš anksto planavo žiūrėti 54% lietuvių. Tai, kad Sočio žaidynes žiūrėti planuoja dar daugiau žmonių, yra įrodymas, kad olimpinės žaidynės yra daugiau nei tik sporto renginys, tai – pramoga ir šventė visam pasauliui. Didžiuojamės, kad esame oficialus žaidynių transliuotojas ir galėsime patenkinti visuomenės susidomėjimą, nes pasiūlysime visas didžiausio pasaulio įvykio transliacijas net per 6 papildomus olimpinius kanalus raiškiosios televizijos (HD) formatu“, - teigia „Viasat“ viešųjų ryšių vadovas Gediminas Galkauskas.
 
„Lietuvos tautinis olimpinis komitetas skatina gyventojus ne tik domėtis Sočio žiemos olimpinėmis žaidynėmis, bet ir patiems išbandyti žiemos sporto šakas. Stebėti transliacijas tuomet bus dar įdomiau“, - sako Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.
 
Sočio žiemos olimpinės žaidynės beveik vienodai domina tiek vyrus, tiek moteris. Lietuvos moterys net kiek dažniau nei vyrai ruošiasi stebėti Lietuvos atletų startus XXII žiemos olimpinėse žaidynėse.
 
Oficialus Sočio žiemos olimpinių žaidynių transliuotojas „Viasat“ specialiai Sočio žiemos olimpinėms žaidynėms sukūrė net 6 papildomus olimpinius kanalus HD formatu, per kuriuos bus galima matyti visas žaidynes nuo pradžios iki pabaigos. Taip pat „Viasat“ pasiūlys daugiau kaip 220 val. įdomiausių transliacijų iš Sočio žaidynių „Viasat Sport Baltic“ kanalu, o norintiems karščiausių olimpinių naujienų – visą parą rodomą olimpinių naujienų kanalą HD formatu.