Titulinis » Naujienos » Lietuvos U-20 rinktinė antrąkart pralaimėjo latviams. Rinktinę paliko Deividas Četvertakas

Lietuvos U-20 rinktinė antrąkart pralaimėjo latviams. Rinktinę paliko Deividas Četvertakas

2013-12-11
hockey.lt informacija
 Pasaulio ledo ritulio čempionato kovoms besiruošianti Lietuvos dvidešimtmečių (U-20) rinktinė trečiadienį Elektrėnuose ir antrą kartą, šįsyk 2:6 (1:1, 1:5, 0:0) nusileido Rygos „Dinamo/Juniors“ (Latvija) komandai.
 
Lietuvos rinktinė pirmavo po Mauro Baltrukonio įvarčio (05:23, Danilas Benilovas), tačiau latviai dar pirmajame kėlinyje rezultatą išlygino.
 
Antrajame kėlinyje latviai smeigė keturis įvarčius, į ką lietuviai atsakė Danieliaus Bogdziulio įvarčiu (29:47).
 
Svečiai padidino skirtumą iki 6:2 ir šventė užtikrintą pergalę.
 
Po šios nesėkmės rinktinės vyriausiasis treneris Aigaras Ciprusas nebuvo patenkintas rinktinės žaidimu.
 
„Šįsyk žaidėme prasčiau nei pirmojoje dvikovoje. Gal jautėsi nuovargis, gal komanda nesusikaupė, tačiau žaidėme ne taip kaip turėtume. Žinoma, ir laimėti nebuvo būtina, svarbiau išbandyti penketus ir taktinius variantus, tad dėl pralaimėjimo nepergyvename“,- po dvikovos sakė A.Ciprusas.
 
Trenerių štabo sprendimu, rinktinę paliko Niujorko Islanders juniors“ komandos gynėjas Deividas Četvertakas ir paaiškėjo komandos galutinė sudėtis.
 
„D.Četvertakas į rinktinę atvyko kaip gynėjas, tačiau man jis labiau tinka kaip puolimo grandies žaidėjas, kur didžiulė konkurencija. Deja, tačiau puolėjų ir taip turime nemažai, tad teko atsisveikinti su Deividu. Tačiau tai dar jaunas žaidėjas, jam tikrai dar viskas prieš akis“,- sakė A.CIprusas.
 
Rinktinė penktadienį išvyks Į Vengriją, kur sekmadienį 16.30 val. rungtynėmis su Vengrija startuos pasaulio čempionato II diviziono A grupėje.