Titulinis » Naujienos » Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė - „4 Nations Cup“ turnyro nugalėtoja (VIDEO)

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė - „4 Nations Cup“ turnyro nugalėtoja (VIDEO)

2023-11-11
hockey.lt informacija
 Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė iškovojo „4 Nations Cup“ turnyro nugalėtojų titulą.
 
Paskutinėse Estijoje vykusio turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 3:1 nugalėjo „HS Riga“ komandą iš Latvijos. Prieš tai 4:3 nugalėję Estiją, ir 2:1 po baudinių serijos palaužę Lenkiją, lietuviai su trimis pergalėmis triumfavo turnyre.
 
Pirmajame kėlinyje didžiulę žaidybinę persvarą turėjusi Lietuvos rinktinė ją pavertė vienu įvarčiu. Perėmusi ritulį oponentų zonoje jie surengė ataką, kurios smaigalyje atsidūrė ir įvartį pelnė Daniilas Kovalenko (10:04, rez. perd. Vakaris Čižas, Danielius Čečekovas).
 
Antrajame kėlinyje savų progų turėjo ir „HS Riga“ komanda, o lietuviams kurį laiką teko žaisti ir formatu trise prieš penkis. Visgi, jiems atsilaikyti pavyko, o dar kartą sėkmingai oponentus užspaudę lietuviai pelnė ir antrąjį įvartį. Šį kartą latvių zonoje ritulį perėmęs Matas Čyvas iš karto paleido galingą metimą į vartų viršų ir padvigubino persvarą (35:12).
 
Trečiajame kėlinyje „HS Riga“ realizuodama daugumą buvo sušvelninusi pranašumą, bet rungtynių finiše Lietuvos rinktinė pelnė dar vieną įvartį. Ilja Michalevičius nutraukė oponentų ataką ir pats užbaigė išpuolį metimu į tuščius vartus (58:44)
 
Tris pergales iš tiek pat galimų turnyre iškovojusiai Lietuvos rinktinei po rungtynių įteiktas nugalėtojų trofėjus.