Titulinis » Naujienos » U. Čižas kitą sezoną rugtyniaus Baltarusijos vicečempionų gretose

U. Čižas kitą sezoną rugtyniaus Baltarusijos vicečempionų gretose

2019-08-01
hockey.lt informacija
Lietuvos ledo ritulio rinktinės puolėjas Ugnius Čižas kitą sezoną praleis Baltarusijoje – lietuvis pasirašė vienerių metų sutartį su Gardino „Neman“ klubu.
 
Šiemet  rinktinėje kapitono asistento pareigas ėjęs puolėjas į Baltarusiją atvyko liepos pirmąją, o po mėnesį trukusios peržiūros buvo nuspręsta pasirašyti sutartį būsimam sezonui. 23-ejų metų ledo ritulininkui nesutrukdė ir smulki trauma, dėl kurios jis buvo priverstas praleisti praėjusią savaitę vykusį draugišką turnyrą bei tikriausiai praleis dalį šią savaitę startuosiančios Baltarusijos taurės turnyro.
 
Naujoji U. Čižo komanda praėjusį sezoną Baltarusijos Ekstralygos čempionate suklupo tik finale ir kitą sezoną be žaidimo su stipriausiomis šios šalies komandomis varžysis ir IIHF Kontinentinėje taurėje, kurioje jie į kovą stos trečiajame etape.
 
„Džiaugiuosi pasirašęs sutartį, manau, kad tai žingsnis į priekį mano karjeroje. Džiaugiuosi, kad turėsiu galimybę sužaisti ir Kontinentinėje lygoje. Taip pat tai vienas artimiausių profesionalių klubų nuo mano gimtųjų Elektrėnų, kas leis kartas nuo karto sugrįžti namo. Dėl to manau, kad Gardino klubas šiuo metu yra idealus variantas mano karjeroje“, - po sutarties pasirašymo džiaugėsi U. Čižas.
 
Priminsime, kad pastaruosius du sezonus ledo ritulininkas iš Lietuvos praleido Norvegijoje, kur jis atstovavo antroje šalies lygoje rungtyniavusioje „Comet“ komandoje (61 rungtynės: 32 įvarčiai, 56 rezultatyvūs perdavimai – 88 rezultatyvumo balai) bei nuomos pagrindais aštuonis kartus pasirodė aukščiausios Norvegijos lygos „Sparta“ klube, kurio gretose pasižymėjo vienu įvarčiu.