Titulinis » Naujienos » Sunkiai startavęs "Kaunas Hockey" antroje mačo dalyje susitvarkė su "Geležiniu Vilku"

Sunkiai startavęs "Kaunas Hockey" antroje mačo dalyje susitvarkė su "Geležiniu Vilku"

2020-01-19
hockey.lt informacija
 Lietuvos ledo ritulio čempionate sužaistas dar vienas mačas, po kurio savo pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje dar labiau įtvirtino „Kaunas Hockey“ komanda.
 
Sekmadienį kauniečiai 5:1 nugalėjo „Geležinį Vilką“ ir po 11 pergalės per 13 mačų dar labiau padidino savo atitrūkimą nuo artimiausių varžovų. Nors iki pirmenybių pabaigos jie dar sužais penkis mačus, jau dabar „Kaunas Hockey“ yra per žingsnį nuo namų aikštės pranašumo užsitikrinimo pusfinalio kovose.
 
Nepaisant pergalės mačas lygos lyderiams prasidėjo tikrai nelengvai – pirmoji pasižymėjo „Geležinio Vilko“ komanda, kai į vartus tiksliai metė Martinas Tuchto (10:00, rez. perd. Rojus Plepys, Rapolas Marcinkevičius), o per pirmąjį kėlinį jie ne tik patys nesugebėjo pramušti Elvino Karlos gynybos, bet ir dukart suteikė oponentams kiekybinę persvarą. Tiesa, jos sostinės atstovai nė karto nerealizavo.
 
„Vilkai“ savo trapią persvarą išlaikyti sugebėjo tik iki rungtynių pusiaujo atžymos – tuomet du greiti Grigorijaus Vorobyovo (29:48, rez. perd. Vasilijus Fedotovas) ir Konstantino Isaevo (30:59, rez. perd. Dmitrijus Beliakovas, Aleksejus Zubenko) įvarčiai persvėrė mačo rezultatą jų naudai, o antroje mačo dalyje jų pranašumas tik didėjo.
 
Antrojo kėlinio pabaigoje dar pasižymėjo Dmitrijus Beliakovas (37:00, rez. perd. K. Isaevas), o trečiajame kėlinyje „Kaunas Hockey“ persvarą dar labiau įtvirtino Lukas Žukauskas (51:11, rez. perd. G. Vorobyovas, Eduardas Chekmaryovas) ir antrąjį įvartį pelnęs D. Beliakovas (59:54, rez. perd. Aleksejus Zubenko, K. Isaevas).
 
„Kaunas Hockey“ vartus gynęs Artūras Pavliukovas šiame mače atrėmė 22 iš 23 varžovų metimų, o Elvinui Karlai pavyko susidoroti su 37 oponentų bandymais pasižymėti iš 42.