Titulinis » Naujienos » Statistinių kategorijų lyderiai: išskirtiniai "Kaunas Hockey" lyderių ir P. Verenio pasiekimai

Statistinių kategorijų lyderiai: išskirtiniai "Kaunas Hockey" lyderių ir P. Verenio pasiekimai

2021-02-25
hockey.lt informacija, Igno Jakučio nuotr.
 Praėjusį savaitgalį baigėsi Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliaraus sezono dvikovos. Kol keturios stipriausios šių metų komandos ruošiasi kovoms dėl Lietuvos čempionų titulo, siūlome pasižvalgyti į tai, kurie žaidėjai šį sezoną demonstravo įspūdingiausią žaidimą.
 
 
 
Rezultatyviausių žaidėjų sąraše šį sezoną triumfavo „Kaunas Hockey“ puolėjas Romanas Reshetnikovas. 43 rezultatyvumo balus surinkęs žaidėjas lemiamoje sezono fazėje aplenkė didžiąją sezono dalį šioje kategorijoje pirmavusius du „Hockey Punks“ atstovus - Aivarą Bendžių ir Povilą Verenį.
 
Be šių žaidėjų į rezultatyviausių žaidėjų penketuką pateko dar du Kaune žaidžiantys legionieriai: pernai šioje kategorijoje triumfavęs „Kaunas Hockey“ atstovas Eduardas Chekmaryovas bei „Baltų Ainių“ narys Nikita Bashkirovas. Pastarajam patekti tarp penkių geriausių nesutrukdė ir tai, kad jis į Lietuvą atvyko sezonui jau įsibėgėjus: rusas savo meistriškumą demonstravo per vienas rungtynes vidutiniškai surinkdamas daugiausiai rezultatyvumo balų.
 
Rezultatyviausių gynėjų lenktynėse taip pat triumfavo „Kaunas Hockey“ narys Ylia Malashkevichius. Kauniečių atstovas aplenkė net tris žemiau išsidėsčiusius „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovus – Rolandą Aliukonį, Aurimą Gaidauską ir Dominyką Motiejūną.
 
Paskutinis į penketuką patekęs žaidėjas – „Hockey Punks“ gynėjas Jaunius Jasinevičius, kuris taip pat šį sezoną savo sąskaitoje turėjo dviženklį rezultatyvumo balų skaičių.
 
 
Žiūrint į kiekybinio pranašumo metu labiausiai sublizgėjusius žaidėjus galima įžvelgti visišką „Kaunas Hockey“ ir „Energijos – Geležinio Vilko“ žaidėjų dominavimą: tarp aštuonių geriausiųjų šios komandos turi po keturis savo atstovus. Visgi, šioje kategorijoje nepralenkiamas ir vėl buvo R. Reshetnikovas, daugumoje surinkęs 11 rezultatyvumo balų.
 
Kitas dviženklį rezultatyvumo balų skaičių daugumoje surinkęs žaidėjas – Edgaras Rybakovas. „Energijos – Geležinio Vilko“ narys buvo ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų daugumose atlikęs žaidėjas.
 
Komandoms turint kiekybinį deficitą pavojingiausias buvo kitas „Kaunas Hockey“ legionierius Eduardas Chekmaryovas. Rusas dukart varžovus baudė įvarčiais, o sykį tiksliai asistavo komandos draugams.
 
Įdomu, kad šios kategorijos viršūnėje savo atstovų turi visos lygos komandos, o vienintelė delegavusi savo du atstovus – „Energija Hockey – HC Klaipėda“. Šioje komandoje Ilja Michalevičius ir Anatolijus Sedura mažumoje pelnė po du įvarčius.
 
 
Geriausiu lygos snaiperiu tapo Povilas Verenis. „Hockey Punks“ lyderis pelnė 20 įvarčių, iš kurių net 6 kartus tie įvarčiai tapdavo pergalingais. Negana to, 30-metis išsiskyrė tuo, kad nė vieno iš savo įvarčių nepelnė „pankams“ turint daugumą: net 19 įvarčių puolėjas pelnė komandoms žaidžiant lygiomis sudėtimis, o kartą pasižymėjo vilniečiams turint mažumą.
 
Arti sostinės atstovo buvo trys Kaune žaidžiantys legionieriai iš Rusijos: „Kaunas Hockey“ atstovai E. Chekmaryovas ir R. Reshetnikovas bei „Baltų Ainių“ narys Makaras Tokarevas.
 
Išskirtinio paminėjimo vertas ir „Energijos – Geležinio Vilko“ žaidėjas E. Rybakovas. Nors jis per sezoną pelnė tik 7 įvarčius, puolėjas prabildavo tada, kai komandai to reikėdavo labiausiai: net keturi jo metimai atnešdavo elektrėniškiams pergalę.
 
 
Geriausių lygos vartininkų rikiuotėje ir vėl lygių neturėjo „Kaunas Hockey“ žaidėjai. Pirmose visų kategorijų vietose – įspūdingai sezoną užbaigęs Artūras Pavliukovas, kurio statistikos rodiklių galėtų pavydėti kiekvienas šios pozicijos žaidėjas. Žemiau jo pagal svarbiausius statistikos rodiklius įsitaisė jo kolega Kaune – Pavelas Davydyukas.
 
Šį sezoną „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandoje pradėjęs, o vėliau į „Energiją – Geležinį Vilką“ persikėlęs Maksimas Ponomarenko buvo daugiausiai darbo šį sezoną turėjęs žaidėjas: į vartininko vartus skriejo daugiausiai metimų, o pagal jų atrėmimo procentą jis buvo trečias. Kartu su „Hockey Punks“ vartininku Simu Baltrūnu jis buvo ir daugiausiai kartų ant ledo pasirodęs savo pozicijos žaidėjas.