Titulinis » Naujienos » Sezono starto belaukiant: lygoje debiutuojantis bendras Klaipėdos ir Elektrėnų projektas

Sezono starto belaukiant: lygoje debiutuojantis bendras Klaipėdos ir Elektrėnų projektas

2020-09-23
hockey.lt informacija
Jau rugsėjo 24 dieną startuos Lietuvos ledo ritulio čempionatas, kuriame šį sezoną varžysis penkios komandos. Artėjant pirmosioms turnyro rungtynėms, pristatome visų čempionato dalyvių apžvalgą, o šiandien bus pristatyta pirmenybių naujokė – „Energija Hockey – HC Klaipėda“ ekipa.
 
Po metų be didžiojo ledo ritulio Elektrėnuose šiemet šio miesto ledo ritulio gerbėjai Lietuvos čempionate galės stebėti net dviejų komandų pasirodymus. Šių metų čempionate pasiruošusi debiutuoti ir Dariaus Kasparaičio įsteigta pirmenybių naujokė „Energija Hockey – HC Klaipėda“ ekipa. Naujai suburta ekipa savo gretose turės dviejų miesto atstovus – bendromis pastangomis pergalių bandys siekti iš Elektrėnų bei Klaipėdos atstovų sudarytas klubo branduolys.
 
Suburti komandą Lietuvos čempionatui vos per vieną vasarą nėra labai paprasta, o komandos vadovas Andrejus Korneičiukas pripažįsta, jog komplektacijos darbai jų ekipoje vis dar yra vykdomi ir galutinę sudėtį tikimasi paskelbti prieš pat sezono startą.
 
„Šiuo metu mūsų komandos komplektacija dar nėra baigta – nuolatos dirbame ir ją tikimės užbaigti prieš pat sezono startą. Paskutinėmis savaitėmis būna, kad vieni žaidėjai nėra dar tvirtai apsisprendę, kai kurie išeina, o būna tokių, kurie kaip tik pasiprašo į komandą. Didžioji dalis mūsų jungtinės komandos bus iš Klaipėdos, tačiau joje taip pat bus ir elektrėniškių“, - pasakojo klubo vadovas.
 
Klaipėdos atstovai ne tik sudarys didžiąją dalį jungtinės komandos žaidėjų, tačiau ir savo žaidimu bus pasiruošę pradžiuginti ir savo miesto publiką – planuojama, jog čempionato rungtynės įvyks ir Klaipėdos Akropolyje, kuriame sezono metu ir treniruosis žaidėjai iš „HC Klaipėda“ mokyklos.
 
„Planuojame turėti tris penketukus iš Klaipėdos ir vieną surinktą Elektrėnuose. Jų žaidėjai savaitės metu dirba Klaipėdoje, o mes treniruojamės Elektrėnuose. Visgi, bendrų treniruočių komanda turėjo: rugpjūtį buvo surengta keturių dienų stovykla Elektrėnuose, kurios metu ne tik buvo treniruojamasi, bet ir sužaidėme draugiškas rungtynes“, - apie klaipėdiečių situaciją kalbėjo A. Korneičiukas.
 
Vis dar neatmetama galimybė, kad sezono metu ant ledo pasirodys ir D. Kasparaitis, kuris dega noru padėti lygos naujokams. Visgi, jo situaciją gerokai komplikuoja dabartinė padėtis pasaulyje.
 
„Darius labai norėtų prisijungti ir ant ledo, tačiau šiuo metu Amerikoje labai sudėtinga situacija su COVID-19 virusu ir atvykti į Lietuvą rungtynėms tikrai sudėtinga. Visgi, jam noro tikrai netrūksta ir jis norėtų prisijungti ir sužaisti už mūsų komandą jau lapkritį, tačiau ar tai jam pavyks pamatysime artimiausiu metu. Jei situacija pasaulyje būtų paprastesnė jis tikrai šiemet pasirodytų ant ledo, o dabar to garantuoti negalime.“
 
Nepaisant to, jog D. Kasparaitis gali būti garsiausiu „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ atstovu, komandos rezultatams didžiausią įtaką turėtų daryti vartininkas Maksimas Ponomarenko. Ne vienerius metus Lietuvos čempionate puikų žaidimą demonstravęs rusas pradėjo dirbti „HC Klaipėda“ treneriu ir su kitais savo kolegomis neatsisakė padėti ir Lietuvos čempionate žaidžiančiai komandai.
 
„Ledo ritulyje yra toks pasakymas - vartininkas, tai pusė komandos. Mūsų atveju, šis pasakymas puikiai atitinka realybę. Turime jauną komandą ir toks patyręs aukšto lygio vartininkas mums turėtų labai stipriai padėti. Baigęs studijas universitete Maksimas Ponomarenko pasirašė sutartį su „HC Klaipėda“ mokykla ir kitąmet ne tik treniruos Klaipėdos vaikus, bet ir žais mūsų komandoje. Prie mūsų taip pat prisijungs ir Čeliabinsko „Traktor“ mokyklos auklėtinis Timuras Muginovas, kuris be žaidimo Lietuvoje taip pat treniruos Latvijos jaunimo čempionate žaisiančią „HC Klaipėda“ U-17 komandą.“
 
Nepaisant to, jog būsimas sezonas klubui bus debiutinis, A. Korneičiukas neslepia, jog klubui keliami tikslai patekti į atkrintamąsias varžybas, kuriose jie norėtų nustebinti išankstinius favoritus.
 
„Komanda be tikslų sezono tikrai nepradės: keliame tikslą patekti į atkrintamąsias varžybas. Svarbiausia bus patekti tarp keturių stipriausių komandų, o jau ten turėsime galimybių ir nustebinti varžovus.“
 
Lietuvos ledo ritulio čempionato startas numatytas rugsėjo 24 dieną. Jungtinė „Energija Hockey – HC Klaipėda“ lygoje debiutuos spalio 4 dieną, Elektrėnų miesto derbyje prieš „Energiją – Geležinį Vilką“.
 
Aukšto meistriškumo sporto varžybos, tame tarpe ir Lietuvos čempionatas iš dalies finansuojamas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos lėšomis pagal aukšto meistriškumo sporto programą.