Titulinis » Naujienos » Ruošdamiesi sezonui teisėjai žinias kaupė ir testus laikė seminare Elektrėnuose

Ruošdamiesi sezonui teisėjai žinias kaupė ir testus laikė seminare Elektrėnuose

2019-09-18
hockey.lt informacija
Prieš prasidedant naujam Lietuvos ledo ritulio čempionato sezonui, arbitrai iš Lietuvos ruošėsi būsimiems pasirodymams ant ledo – dalyvavo Elektrėnuose surengtame seminare, teorijos testuose ir egzaminuose ant ledo.

Seminarą teisėjams vedė Baltarusijos teisėjų vadovas Vladimiras Proskurovas, kuris šiuo metu taip pat užima ir tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) teisėjų trenerio („Referee coach“) pareigas. Seminaro metu teisėjai buvo supažindinti su naujomis ir pasikeitusiomis taisyklėmis, o taip pat buvo nepamištos ir esamos taisyklės, kurias su seminaro vadovu jo dalyviai taip pat aptarė ir prisiminė.
 
Po seminaro teisėjų laukė užduotys ant ledo – Elektrėnų ledo rūmuose laikė teorijos testus bei išbandymus ant ledo. Teisėjai taip pat neliko be dovanų – praėjusį sezoną NLRL dirbę arbitrai buvo apdovanoti asociacijos „Hockey Lietuva“ marškinėliais.
 
 
Prieš sezoną patirtį kaupė ir asociacijos „Hockey Lietuva“ teisėjų vadovas Tomas Lauksėdis, kuris žinių sėmėsi ir jomis dalijosi už Lietuvos ribų. Jis dalyvavo dvejose išvykose į Airiją bei Latviją, kurios buvo skirtingos, bet abi suteikė naudingos patirties.
 
„Pirmoje išvykoje žiniomis dalijausi su Airijos teisėjais. Seminaro medžiaga buvo skirta tiek ir patyrusiems, tiek ir naujiems ledo ritulio teisėjams, kurios metu buvo pasidalinta teorijos ir video medžiagomis bei analizėmis. Taip pat buvo aptartos atnaujintos IIHF taisyklės bei pirmą kartą išbandytas naujas interaktyvus teorijos testas internetinėje erdvėje.
 
Norėčiau padėkoti Airijos ledo ritulio asociacijai ir teisėjų vadovui Vytautui Lukoševičiui už kvietimą pasidalinti patirtimi ir apsikeisti žiniomis su Airijos teisėjais. Tikimės panašių projektų ir ateityje“, - apie išvyką į Airiją kalbėjo T. Lauksėdis.
 
Kiek vėliau Latvijoje įvyko dar vienas itin naudingas seminaras, kurio metu įgyta naudinga informacija T. Lauksėdis galės pasidalinti ir su mūsų šalies arbitrais.
 
„Latvijos ledo ritulio federacijos kvietimu vykau į jų rengiamą seminarą, kuriame susirinko keturių valstybių – Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Ukrainos teisėjų vadovai. Jame taip pat dalyvavo ir Latvijos aukščiausios lygos (OHL) teisėjai. Seminarą vedė ir patirtimi dalijosi ilgamečiai tarptautinės federacijos (IIHF) teisėjai Jevgenijus Romasko (Rusija, 2 sezonai NHL, 8 sezonai KHL) ir Eduardas Odinšas (Latvija, 11 sezonų KHL, iš kurių 2 kartus laimėtas geriausio KHL teisėjo titulas).
 
Seminaro metu buvo aptariamos IIHF taisyklės ir pristatyta tai, kaip sezonams ruošiasi geriausių pasaulio lygų teisėjai. Informacijos buvo tikrai daug ir pagal galimybes kai kuriuos aspektus galima pritaikyti ir pas mus. Seminaras buvo naudingas ir tuo, kad buvo pasidalinta net ir pačiomis smulkiausiomis detalėmis apie tai, kaip yra ruošiami elitinių lygų teisėjai.“
 
Tapti teisėju galite ir jūs: teisėjavimas – galimybė būti arčiausiai ledo ritulio varžybų, užsidirbti, siekti tarptautinės karjeros IIHF, susipažinti su kitų šalių teisėjais, keliauti po pasaulį bei dirbti pasaulio čempionatuose.
 
Moki čiuožti ir turėjai svajonę dirbti teisėju? Ateik ir išbandyk, dabar tai arčiau nei įsivaizdavai!
 
Dėl platesnės informacijos susisiekite su teisėjų vadovu Tomu Lauksėdžiu, tomas.lauksedis@hockey.lt, +37064645588