Titulinis » Naujienos » Patvirtintas U-20 rinktinės kandidatų sąrašas, rinktinė vyks į turnyrą Ukrainoje

Patvirtintas U-20 rinktinės kandidatų sąrašas, rinktinė vyks į turnyrą Ukrainoje

2019-09-26
hockey.lt informacija
Artėjant sausį įvyksiančiam pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatui Vilniuje, Lietuvos U-20 rinktinė sudėliojo pasiruošimo planus, suformavo trenerių štabą ir patvirtino į rinktinę pretenduosiančių žaidėjų sąrašą.
 
Šių metų balandį Lietuvos U-18 rinktinėje debiutavęs ir šiemet darbą abejose jaunių ir jaunimo rinktinėse gavęs Dougas Boulangeris buvo priverstas ieškotis naujo asistento. Dėl naujų funkcijų klube jam padėti nebegalės asistento postą Elektrėnuose užėmęs Mike‘as McNamara, o į jo poziciją kanadietis pasikvietė kitą trenerį iš Šveicarijos – Manfredą Reinhardą. 46-erių metų specialistas treneriui padės tiek ir jaunimo, tiek ir jaunių rinktinėje.
 
„Rinktinėje norėjome ir toliau turėti Mike‘ą, bet gavęs naujas pareigas jis negalėjo skirti tiek daug laiko ir dėmesio, o aš norėjau, kad turėtume žmogų, kuris galėtų dirbti abejose rinktinėse. Man labai svarbu, kad pagrindinis asistentas galėtų stebėti kandidatus abejoms komandoms bei su jais dirbti, kadangi yra nemažai žaidėjų, kurie pretenduoja į abi rinktines. Taip pat norėjosi, jog kalbėtume ta pačia kalba ir vienas kitą puikiai suprastume.
 
Manfredas yra patyręs žmogus, kalbantis trejomis kalbomis bei Šveicarijoje yra ne tik gerbiamas dėl savo darbo ledo ritulyje tiek su jaunimu, tiek ir su suaugusiais, tačiau ir yra puikiai vertinamas policijos pareigūnas. Man patinka jo nusiteikimas į darbą, noras laimėti ir manau, kad mums jis padės tiek ant ledo, tiek ir už jo ribų.“, - apie naująjį rinktinės asistentą kalbėjo D. Boulangeris.
 
Antruoju jo asistentu ir toliau lieka lietuvis Dovydas Kulevičius, kuris savo trenerio karjeroje vis dar žengia pirmuosius žingsnius. Visgi, vyriausiojo rinktinės trenerio teigimu, savo patirties trūkumą ilgametis Lietuvos rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ puolėjas kompensuoja noru tobulėti ir pasiryžimu atlikti visas jam skirtas funkcijas.
 
„Kalbant apie Dovydą, man labiausiai patinka tai, jog jis yra labai „alkanas“ treneris, kuris visada užduoda klausimus, bando tobulėti, yra pasiryžęs atlikti visus įmanomus darbus. Jis atliko puikų darbą U-18 rinktinėje ir netgi žinant, jog jis neturi pakankamai tokio lygio patirties, aš neabejoju, jog jis vertas šio posto. Dirbdamas rinktinėje jis atliko puikų darbą perteikdamas žaidėjams, ko mes iš jų norime , žino mūsų filosofiją, ko mes reikalaujame iš auklėtinių. Taip pat jis gerokai patobulėjo dirbant su video peržiūromis, o tai taip pat bus svarbu.
 
Smagu, kad Dovydas nuolatos palaiko ryšį tiek su manimi, tiek ir su žaidėjais, o apie jo norą tobulėti galiu pateikti ir konkretų pavyzdį. Šią vasarą jis su savo auklėtiniais atvyko į mano rengiamą stovyklą bei filmavo kiekvieną treniruotę, kiekvieną atliekamą pratimą ir vis pildydavo savo užrašus. Todėl neabejoju, jog jis sėkmingai susitvarkys su savo funkcijomis ir U-20 rinktinėje“, - D. Kulevičiui pagyrų negailėjo kanadietis.
 
Ruošiantis Lietuvoje vyksiančiam pasaulio čempionatui, Lietuvos rinktinė lapkričio 7-10 dienomis išbandys savo jėgas tarptautiniame turnyre Kijeve. Jame lietuvių lauks aukšto lygio varžovai: dvi aukštesniame divizione rungtyniaujančios rinktinės: šeimininkė Ukraina ir Lenkija bei Minsko „Dinamo“ klubas. Nors šiame turnyre dar nepamatysime visų rinktinės kandidatų, treneris neabejoja, jog jis suteiks itin naudingos patirties lipdant komandą.
 
„Šis turnyras bus kažkiek panašus į praėjusių metų gruodį vykdytą U-18 rinktinės stovyklą Elektrėnuose. Norėsime pasižiūrėti ką gali mūsų žaidėjai ir daug eksperimentuosime. Su kai kurių vyresnių žaidėjų galimybėmis aš jau susipažinęs, o apie kitus esu girdėjęs daug gerų dalykų, tad bus smagu visą tai pamatyti iš arti.
 
Žinoma, stovykloje trūks ne vieno rinktinės kandidato, kurie negalės atvykti iš savo klubų, tačiau stengsimės padaryti maksimalų darbą su visais atvykstančiais žaidėjais ir sieksime juos išbandyti skirtinguose situacijose. Taip pat labai svarbu bus ir komandos lipdymas, susirinkimas kartu ir žvilgsnis į tai, kokią rolę jie gali užimti ant ledo. Trenerių štabas turės surasti būdų, kaip išnaudoti visus žaidėjų sugebėjimus.“
 
Paskutinis šios Lietuvos jaunimo rinktinės išbandymas bus sausio 6-12 dienomis Vilniuje, „Pramogų“ arenoje, įvyksiantis pasaulio jaunimo IIA diviziono čempionatas, kuriame mūsų šalies jaunimui teks grumtis su Didžiosios Britanijos, Japonijos, Rumunijos, Serbijos ir Ispanijos bendraamžiais. Patekti į rinktinę ir ginti savo šalies garbę sostinėje pretenduoja 31 ledo ritulininkas, įtrauktas į išplėstinį kandidatų sąrašą.
 
U-20 pirmenybės yra paskutinės prieš vyrų lygmenį ir yra laikomos tarpinėmis tarp jaunimo ir suaugusiųjų ledo ritulio. Nors dauguma mūsų šalies ledo ritulininkų karjeras vis dar tęsia jaunimo ekipose, D. Boulangeris nesijaudina dėl rinktinės narių sugebėjimų pasirodyti fiziškai kietesnėje kovoje.
 
„Tai, kad mūsų žaidėjai gali susidurti su kietesne kova nei jų klubuose manęs negąsdina. Per savo laiką Lietuvos ledo ritulyje pastebėjau, jog mūsų žaidėjai dirba labai sunkiai ir nebijo nieko. Mes esame kovingi ir pasiruošę pasitikėti mūsų sistema: greitu, intensyviu žaidimu, varžovų spaudimu, o visą tai sėkmingai atliekant, mums nereikės rūpintis tokiais dalykais, kaip varžovų fizinė jėga ar raumenų trūkumas.“
 
Išplėstinis Lietuvos jaunimo rinktinės kandidatų sąrašas:
 
Eil nr
Žaidėjas
 
Poz
Gimimo metai
Klubas
1
Motiejūnas Dominykas
 
G
2000
Potomac Patriots, (USPHL) USA
2
Domeika Arvidas
 
G
2000
Dallas Snipers, (WSHL) USA
3
Rumševičius Paulius
 
G
2000
Liepaja, LAT
4
Macijauskas Paulius
 
G
2000
St. Michael's College, (NCAA III) USA
5
Stankius Mantas
 
G
2000
EV Fussen U20, (DNL II) GER
6
Fedorovičius Justas
 
G
2001
Geležinis Vilkas, LTU
7
Šumskas Karolis
 
G
2001
Potomac Patriots, (USPHL) USA
8
Jokubynas Vėjas Vytautas
 
G
2001
Ontario, (U18) CAN
9
Silinas Avgustinas
 
G
2001
Geležinis Vilkas, LTU
10
Milašius Titas
 
G
2001
Energija, LTU
11
Marcinkevičius Herkus
 
G
2001
USA
 
 
 
 
 
 
1
Binkulis Egidijus
 
P
2000
Zemgale, LAT
2
Mukovoz Dino
 
P
2000
Islanders, (USPHL) USA
3
Numavičius Nikodemas
 
P
2000
Geležinis Vilkas, LTU
4
Jankauskas Vainius
 
P
2000
5
Steponavičius Eimantas
 
P
2000
6
Krasilnikovas Karolis
 
P
2001
Liepaja, LAT
7
Misiukas Arnas
 
P
2001
Geležinis Vilkas, LTU
8
Miliūnas Martynas
 
P
2001
Energija, LTU
9
Mažulis Timonas
 
P
2001
Geležinis Vilkas, LTU
10
Washco Lukas
 
P
2001
Little Flyers, (AYHL) USA
11
Piazenko Nikita
 
P
2001
Herning, DEN
12
Grinius Martynas 
 
P
2001
Sport, (A SM-liiga) FIN
13
Tuchto Martin
 
P
2001
Geležinis Vilkas, LTU
14
Mikalauskas Matas
 
P
2002
Visby Roma, (J20 Elite) SWE
15
Noreika Eimantas
 
P
2002
Visby Roma, (J20 Elite) SWE
16
Šusterovas Jaromir
 
P
2002
UKS Zaglebie Sosnowiec, (1 Liga) POL
17
Voloch Nikita
 
P
2002
HC Viking, (J20 Elite) SWE
 
 
 
 
 
 
1
Lubys Laurynas
 
V
2000
Saipa, (A SM-Liiga) FIN
2
Petiul Martin
 
V
2000
Almaguin Spartans, (GMHL) CAN
3
Nausėda Faustas
 
V
2001
Hermes, (A Mestis) FIN
 
 
Oficialūs asmenys:
 
 
 
 
 
 
1
Boulanger Doug
Treneris
 
2
Reinhard Manfred
Trenerio asistentas
 
3
Kulevičius Dovydas
Trenerio asistentas
 
4
Nausėda Petras
Vadovas