Titulinis » Naujienos » Paskutinį rudens savaitgalį užsienyje lietuviai buvo rezultatyvūs

Paskutinį rudens savaitgalį užsienyje lietuviai buvo rezultatyvūs

2019-12-01
hockey.lt informacija
Šį savaitgalį įvairiose pasaulio lygose rungtyniaujantys Lietuvos ledo ritulininkai surengė ne vieną įspūdingą pasirodymą bei džiaugėsi svarbiomis pergalėmis.
 
Du puikius pasirodymus trečioje Vokietijos lygoje („Oberliga“) surengė Tadas Kumeliauskas. Puolėjas tiek penktadienį, tiek ir sekmadienį pelnė po du įvarčius, bet jo ekipai mačai susiklostė skirtingai – pirmasis susitikimas buvo pralaimėtas 2:3 prieš „EV Lindau Islanders“ klubą, o antrame iškovota pergalė 4:0 prieš „Hochstadter EC“ ekipą.
 
Sezono eigoje prie „Starbulls Rosenheim“ prisijungęs T. Kumeliauskas netruko tapti šios komandos lyderiu ir per septynis sužaistus mačus jau pelnė 8 įvarčius bei atliko 2 rezultatyvius perdavimus.
 
Tos pačios lygos kitame divizione „Indians“ komandai atstovaujantis Arnoldas Bosas su „Indians“ komanda taip pat džiaugėsi viena pergale per du mačus. Penktadienį ši ekipa 3:1 įveikė „Crocodiles“ ekipą, bet sekmadienį po baudinių serijos 2:3 nusileido Hanoverio derbyje prieš „Scorpions“ komandą. Pirmajame susitikime du rezultatyvius perdavimus atlikęs A. Bosas, antrajame liko be taškų.
 
Pralaimėjimų skonio savaitgalį nepatyrė Emilijus Krakauskas, kuris Šveicarijos antroje lygoje („Swiss League“) džiaugėsi dviem pergalėmis. Nors pirmajame penkete žaidęs lietuvis per šiuos mačus rezultatyvumo balų nesurinko, jis padėjo „EHC Kloten“ 5:0 sutriuškinti „EHC Visp“ ir 5:1 įveikti „HC Thurgau“ komandas. Dvi pergalės leido „EHC Kloten“ pakilti į pirmąją „Swiss League“ poziciją.
 
Pergalę šeštadienį Švedijos čempionate iškovojo Manto Armalio „Skelleftea“ klubas, kuris 4:3 nugalėjo „Malmo“ ledo ritulininkus. Trečiajame kėlinyje ant ledo pasirodęs vartininkas iš Lietuvos šiame mače atrėmė 9 iš 11 varžovų metimų.
 
Įspūdingai savaitgalį Norvegijos antroje lygoje („1. Divisjon“) rungtyniavo Ugnius Čižas ir Paulius Gintautas, vedę „Comet“ klubą į dar dvi pergales. Lietuvių atstovaujamas klubas 9:3 ir 6:2 nepasigailėjo „Haugesund“ ekipos, o svarų indėlį šiuose mačuose įdėjo ir mūsų šalies atstovų duetas. U. Čižas pirmajame mače atliko tris rezultatyvius perdavimus, o antrajame pelnė du įvarčius, tuo tarpu P. Gintautas pirmajame pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą, o antrajame pridėjo dar du rezultatyvius perdavimus.
 
Pergalę savo klubui Prancūzijos antrajame divizione šeštadienį atnešė Edgaras Protčenko. Gynėjas pratęsime pelnė savo pirmąjį sezono įvartį, kuris leido „Chambery“ klubui 5:4 įveikti „Cergy-Pontoise“ ledo ritulininkus. Po šios pergalės lietuvio atstovaujama komanda išliko aštuntoje turnyrinės lentelės pozicijoje.
 
Savo įvarčių sąskaitą Šiaurės Amerikos FPHL lygoje atsidarė Dominykas Bogdziulis. Savaitgalį jo atstovaujama „Watertown Wolves“ komanda 5:2 ir 5:1 įveikė „Thunder“ komandą, o pirmajame mače puolėjas iš Lietuvos atliko dublį – pelnė du įvarčius. Po 13 sužaistų mačų FPHL lygos rytų konferencijoje „Wolves“ žengia pirma.
 
Ne taip sėkmingai savaitgalio mačas susiklostė tik Nerijaus Ališausko atstovaujamai Rygos „Dinamo“ komandai, kuri po nesėkmingo trečiojo kėlinio 3:5 nusileido Sankt Peterburgo SKA komandai. 19:45 min. ant ledo praleidęs Lietuvos rinktinės gynėjas blokavo vieną varžovų metimą ir atliko du jėgos veiksmus.