Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinės debiutas: puiki pergalė ir be muzikos atliktas himnas (VIDEO)

Lietuvos moterų rinktinės debiutas: puiki pergalė ir be muzikos atliktas himnas (VIDEO)

2019-12-04
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų rinktinė pergalingai debiutavo pasaulio moterų ledo ritulio čempionate.
 
Trečiadienį į istorinį startą III divizione stojusi Lietuvos rinktinė 4:1 nugalėjo Honkongo ledo ritulininkes ir naują puslapį šalies ledo ritulio istorijoje atvertė puikia pergale.
 
Į Lietuvos rinktinės vartus stojusi Emilija Simonsen šiame mače pirmoji buvo priversta atlikti pačią nemaloniausią procedūrą vartininkėms – ištraukti ritulį iš savo vartų, kai Honkongo rinktinė sužaidus 4:06 min. įsiveržė į priekį.
 
Nors varžovės ir po įvarčio gerokai dažniau atakavo lietuvių vartus, mūsų šalies vartininkė sėkmingai gynė savo vartus, o ritulį oponenčių zonoje gavusi Klara Miuller išvengė varžovių gynybos ir itin tiksliu metimu įsirašė į šalies ledo ritulio istoriją, kaip pirmojo įvarčio pasaulio čempionatuose autorė (08:18, rez. perd. Marija Kukanova).
 
 
Po pelnyto įvarčio mūsų šalies atstovės buvo priverstos žaisti mažumoje, tačiau laimėjus ritulio įmetimą dar kartą savo meistriškumą pademonstravo K. Miuller: 16-metė pabėgo į greitą ataką, suklaidino gynėją ir galingu metimu išvedė Lietuvos rinktinę į priekį (09:58).
 
 
Antrajame kėlinyje varžovės ir toliau dažniau atakavo lietuvių vartus, bet savo progų turėjo ir mūsų šalies merginos. Arčiausiai įvarčio buvo aktyviai antroje mačo dalyje rungtyniavusi Marija Kukanova, kuriai pritrūko šiek tiek tikslumo, kad nukreiptų ritulį į vartus.
 
Prasidėjus trečiajam kėliniui varžovės vis didino spaudimą, o mūsų gretose pavojų toliau kūrė K. Miuller ir jos puolimo trejetas. Nors mūsų šalies atstovės kėlinio pradžioje padvigubinti pranašumo nesugebėjo, užtikrintai rungtyniavusi E. Simonsen, kartu su pasiaukojamai žaidusių gynėjų pagalba leido išlaikyti pranašumą ir galimybes iškovoti pergalę.
 
Lemiamam kėliniui persiritus į antrąją pusę didėjo spaudimas, kurį numalšino Anastasija Seršniova. Puolėja perėmė ritulį varžovių aikštės zonoje ir gražiu metimu atbula lazda padvigubino Lietuvos rinktinės persvarą (52:13).
 
 Praleidusios trečiąjį įvartį varžovės gerokai labiau rizikavo taip atverdamos kelius lietuvių kontratakoms. Tai leido vienai prieš vartininkę pabėgti Ulai Aleksandravičiūtei, bet su jos metimu pavyko susitvarkyti varžovių vartininkei.
 
Visgi, ketvirtasis įvartis į varžovių vartus krito, o jį pelnė „hat-tricku“ pergalę paženklinusi K. Miuller. Puolėja eilinį kartą apsuko galvas varžovių gynėjoms savo techniniu arsenalu ir suradusi laisvą vartų kamputį užtvirtino Lietuvos rinktinės pergalę.
 
 Po rungtynių geriausios Lietuvos rinktinės žaidėjos prizas įteiktas Klarai Miuller, o turnyro organizatoriai neapsiėjo be problemų nesugebėję paleisti pergalę iškovojusios Lietuvos rinktinės himno. Visgi, mūsų šalies merginos nepasimetė ir himną vieningai atliko ir be muzikos.
 
Puikiai šiame mače žaidė ir Lietuvos rinktinės vartininkė Emilija Simonsen atrėmusi net 31 iš 32 varžovių metimų.
 
Jau rytoj Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinė 20:00 val. stos į kovą su Bulgarijos rinktine.
 
Lietuvos moterų rinktinės atliekamas himnas: