Titulinis » Naujienos » Lietuvos moterų rinktinė po sėkmingų testų išvyksta į pasaulio čempionatą

Lietuvos moterų rinktinė po sėkmingų testų išvyksta į pasaulio čempionatą

2019-12-02
hockey.lt informacija
Lietuvos moterų ledo ritulio rinktinės pasiruošimas istoriniam debiutiniam pasaulio ledo ritulio čempionatui – baigtas. Mūsų šalies rinktinė jau sužaidė paskutinius mačus bei sudėliojusi svarbiausius akcentus yra pasiruošusi skrydžiui į Bulgariją bei pirmosioms rungtynėms pasaulio čempionate.
 
Lietuvos rinktinės kandidatės ruoštis čempionatui pradėjo anksti, o pastarąjį mėnesį jos jau dirbo prižiūrimos vyriausiojo rinktinės trenerio Berndo Haakės. Vokiečio teigimu, merginos dirbo labai sunkiai ir yra pasiruošusios debiutui pasaulio čempionate.
 
„Merginos įrodė galinčios žaisti ir daug ko išmoko. Mokinomės ir tobulėjome kiekvieną dieną – surengėme 21 treniruotę, turėjome 6 mačus, o visa tai padarė merginas geresnėmis. Visgi, turime pastebėti, kad komandos lyderėmis turės būti merginos, kurios ledo rituliu užsiima nuo vaikystės. Išmokti jį vėlyvame amžiuje yra nelengva – juk tai vienas iš sudėtingiausių sporto šakų, kuriame reikia mokėti ne tik valdyti ritulį ar mesti jį į vartus, bet ir čiuožti. Nemažai mūsų narių buvo tikrai nelengva – daugumai jų jau virš 30, o jos žaisti pradėjo tik prieš keletą metų. Iš savo patirties žinau, kaip yra sunku išmokti šį sportą vėlyvame amžiuje ir galiu tik pagirti mūsų žaidėjas už jų pastangas.
 
Taip pat smagu, jog turėsime Ramunę Maleckienę, kuri ledo ritulį pradėjo žaisti prieš du dešimtmečius ir merginas iš Klaipėdos, kurios treniruojasi su berniukais. Jos turės būti mūsų lyderėmis ir padėti rinktinei siekti savo tikslų“, - prieš laukiantį skrydį į Bulgariją kalbėjo rinktinės vyriausias treneris.
 
Paskutiniu pasiruošimo etapu rinktinei tapo paskutinė savaitė, kurią kasdien buvo rengiamos treniruotės bei sužaisti du mačai Baltijos moterų ledo ritulio lygoje. Šie susitikimai susiklostė sėkmingai – rinktinė dukart 3:0 ir 3:1 nugalėjo „L&L Hope“ ekipą ir pozityvia nuotaika užbaigė treniruočių stovyklą. Kalbėdamas apie paskutinę savaitę B. Haakė pasidžiaugė, jog visos merginos sveikos ir gali žaisti bei pagyrė prie rinktinės paskutinę prisijungusią vartininkę Emiliją Simonsen.
 
„Pastaruoju metu dirbome sunkiai ir turėjome aštuonias treniruotes bei du mačus Baltijos lygoje. Džiugu, kad prie mūsų jau prisijungė Emilija, kuri iškart įrodė, kodėl žaidžia Danijos aukščiausioje lygoje. Prisimenu ją nuo mažų dienų, o dabar jį jau užaugusi, subrendusi ir pasiruošusi būti pagrindine vartininke. Sakoma, kad ledo ritulyje vartininkas yra 60% komandos, o pas mus tai matėsi ir paskutiniuose mačuose, kuriuose Emilija žaidė puikiai ir padėjo mums iškovoti dvi pergales.
 
Nors turėjome keletą mažų problemų – sumuštas rankas, peršalimus, bet dabar galiu pasakyti, kad visos merginos sveikos ir visos yra pasiruošusios žaisti. Į pasaulio čempionatą vyksta visos geriausios mūsų žaidėjos.“
 
Pasaulio ledo ritulio čempionate Sofijoje, gruodžio 4-10 dienomis lietuvės susitiks su Honkongo, Rumunijos, Belgijos, Bulgarijos ir Pietų Afrikos Respublikos komandomis. Kalbėdamas apie tikslus, treneris iš Vokietijos teigė, jog mūsų laukia išties stiprios varžovės, bet ir su jomis reikės kautis iki paskutinių akimirkų.
 
„Į pasaulio čempionatą vykstame su tikslu kovoti ir nelikti paskutinėje vietoje. Lengva tikrai nebus – Rumunijoje ir Bulgarijoje merginos gyvena sporto mokyklose, kur jos treniruojasi kartu su vaikinais. Apie Pietų Afrikos Respubliką taip pat galiu pasakyti gerų žodžių – esu lankęsis jų sporto mokyklose, kuriose yra merginų. Porą iš jų buvau atvežęs į Vokietiją, kur jos žaidė aukščiausioje lygoje, o tai tik pasako, kokio aukšto meistriškumo jos yra. Kiek mažiau pažįstu tik Belgijos ir Honkongo rinktines, tačiau nepaisant to, kautis reikės su visomis komandomis.
 
Niekas nelaimi rungtynių prieš jų startą ir jose reikia kautis iki paskutinės sirenos. Geru pavyzdžiu man atrodo Rygos „Dinamo“ rungtynės prieš tokio pačio pavadinimo komandą iš Maskvos, kur įvartį rygiečiai praleido paskutinę pratęsimo sekundę. Tai tik įrodymas, jog negalima atsipalaiduoti nė akimirkai, o kaunantis iki pabaigos galima pasiekti puikių rezultatų.
 
Trenerių štabui reikės padėti merginoms įgyti pasitikėjimo savimi, o mūsų komandai reikės bandyti žaisti paprastai: greitas išėjimas iš zonos, perdavimas ir puolimas varžovų zonoje. Ties tuo mes jau padirbėjome, bet dabar viską reikės įrodyti pasaulio čempionate.“
 
Istorinis Lietuvos moterų rinktinės debiutas pasaulio čempionate Bulgarijoje įvyks jau trečiadienį 16:30 val. rungtynėmis su Honkongo rinktine. Visi pirmenybių mačai bus transliuojami oficialioje pirmenybių svetainėje - https://www.iihf.com/en/events/2020/wwiii
 
Lietuvos rinktinės rungtynių grafikas:
 
12-04 16:30 val. Lietuva – Honkongas
12-05 20:00 val. Lietuva – Bulgarija
12-07 13:00 val. Lietuva – Belgija
12-08 16:30 val. Lietuva – Rumunija
12-10 13:00 val. Lietuva – Pietų Afrikos Respublika