Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: sausis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: sausis

2020-02-02
hockey.lt informacija
 Nors sausį nemažai užsienio jaunimo čempionatuose žaidžiančių žaidėjų dėl atstovavimo Lietuvos jaunimo rinktinei klubuose sužaidė mažiau nei įprastai mačų, netrūko žaidėjų, kurie 2020-uosius pasitiko sėkmingais pasirodymais.
 
Vilniuje vykusiame pasaulio jaunimo čempionate geriausiu pirmenybių gynėju išrinktas Paulius Rumševičius galingai sugrįžo į Latvijos jaunimo lygą. Gynėjas vos per tris mačus spėjo surinkti šešis rezultatyvumo balus, taip dar labiau priartėdamas prie rezultatyviausių šios lygos savo pozicijos žaidėjų. Dabar 19-metis tarp rezultatyviausių lygos gynėjų užima penktąją poziciją.
 
Kitas sėkmingai iš rinktinės į klubą sugrįžęs žaidėjas – Nikita Piazenko. Rezultatyviai žaidęs puolėjas sausį per mačą vidutiniškai pelnė po daugiau nei vieną įvartį, padėdamas savo klubui skinti pergales.
 
Pastebimi sausį buvo ir jaunimo rinktinės vartininkai. Po ne itin sėkmingo pasirodymo Vilniuje, grįžęs į klubą Laurynas Lubys sužaidė sėkmingą mačą aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje, o antroje lygoje jis toliau demonstruoja, jog gali prisidėti ir prie atakų – neseniai įvartį pelnęs žaidėjas sausį prie jo pridėjo ir rezultatyvų perdavimą. 
 
Tuo tarpu dėl ligos trečiuoju vartininku rinktinėje buvęs Faustas Nausėda sugrįžo į „Kiekko-Vantaa“ ir su ja sėkmingai varžėsi stipriausioje Suomijos jaunių lygoje.
 
Siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų sausio mėnesio statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).