Titulinis » Naujienos » Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: lapkritis

Lietuvos ledo ritulininkai pasaulio jaunimo lygose ir universitetuose: lapkritis

2019-12-02
hockey.lt informacija
 Užsienio jaunimo lygose bei universitetuose tęsiasi įtemptas sezonas, o mūsų šalies atstovai ir toliau siekia žingsnio į priekį link suaugusių ledo ritulio. Lapkričio mėnesį lietuviams ir vėl netrūko iššūkių, o per jį užfiksuotas ir ne vienas puikus pasiekimas.
 
Itin sėkmingas lapkritis buvo už Atlantos karjerą tęsiantiems ledo ritulininkams. Puikiai savo universitetuose rungtyniavo Artūras Laukaitis ir Herkus Marcinkevičius, o „USPHL Premier“ lygoje savo rezultatais galėjo džiaugtis visi šioje lygoje rungtyniaujantys lietuviai. Visi keturi šį sezoną šioje lygoje pradėję mūsų šalies atstovai – Dino Mukovozas, Dominykas Motiejūnas, Karolis Šumskas ir Ignotas Ragas surengė savo rezultatyviausią sezono mėnesį, į savo taupyklę dėję vieną po kito rezultatyvumo balą. Verta paminėti, kad ir žemesnėje lygoje sezoną pradėjęs Kristupas Blažys taip pat sėkmingai sugrįžo į „USPHL Premier“ lygą, kurioje jis jau taip pat atsidarė savo taškų sąskaitą.
 
Švedijoje rungtyniaujantis Nikita Volochas šį mėnesį per mačą vidutiniškai rinkdavo po du rezultatyvumo balus, o pagyrimo verti ir rezultatyviai žaidę gynėjai – Latvijoje rungtyniaujantis Paulius Rumševičius, Vokietijoje karjerą tęsiantis Mantas Stankius bei JAV ir Kanadoje įsikūrę atitinkamai Arvidas Domeika ir Vėjas Vytautas Jokubynas.
 
Dvejopas šis mėnuo buvo Suomijoje žaidžiančiam Laurynui Lubiui. Mėnesio pradžioje dėl ligos ir smulkių traumų jis buvo priverstas kurį laiką praleisti be ledo ritulio, tad lapkritį jis nesužaidė nė vieno mačo aukščiausioje Suomijos jaunimo lygoje. Visgi, mėnesio pabaigoje antroje pagal pajėgumą šios šalies lygoje jis ne tik atrėmė daugiau nei 94%% varžovų metimų bei ir užfiksavo netradicinį pasiekimą varžovus pirmą kartą savo karjeroje nubausdamas įvarčiu.
 
Daug darbo lapkritį turėjo ir Kanadoje rungtyniaujantis Martinas Petiulis, kuris prie sėkmingo žaidimo (91,5% atremtų metimų) galėjo pasigirti ir tuo, jog šį mėnesį įsirašė ir rungtynes, kuriose nepraleido nė vieno įvarčio.
 
Siūlome susipažinti su Lietuvos jaunųjų ledo ritulininkų lapkričio statistika, žaidžiant kitų šalių jaunimo pirmenybėse:
 
 
* R. (rungtynės), Įv. (Įvarčiai), R.P. (Rezultatyvūs perdavimai), R. B. (Rezultatyvumo balai), B.M. (Baudos minutės), M. (Metimai į vartus), +/- (žaidėjo „plius-minus“ rodiklis).
 
 
* R. (rungtynės), A.M. (atremti metimai), V.M. (visi metimai), A.M.% (atremtų metimų procentas), P.Į./60 (vidutiniškai per 60 minučių praleidžiami įvarčiai), 0 (rungtynės nepraleidus nė vieno įvarčio).