Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: didėjančios apsukos kovoje dėl pirmos vietos

Lietuvos čempionato apžvalga: didėjančios apsukos kovoje dėl pirmos vietos

2021-01-18
hockey.lt informacija
 Po šventiniu metu paskelbtos pertraukos, į kovas sugrįžo Lietuvos ledo ritulio čempionate dalyvaujančios komandos.
 
 
Pirmenybės buvo atnaujintos Elektrėnų derbiu, kuriame staigmenų nebuvo: „Energija – Geležinis Vilkas“ 5:1 įveikė „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandą. Per pirmąsias 20 minučių abi komandos nepasižymėjo, o vėliau rungtynių favoritai išsprendė visus reikalus pelnydami penkis įvarčius, kai tuo tarpu paguodos įvartį pralaimėjusiems Ilja Michalevičius pelnė iki rungtynių pabaigos likus vos 149 sekundėms.
 
Kitose rungtynėse principiniame mūšyje 4:2 triumfavusi „Hockey Punks“ komanda ne tik iškovojo tris svarbius taškus, padėjusius jiems išsilaikyti kovoje dėl aukščiausių pozicijų reguliariajame sezone, tačiau ir nutraukė „Kaunas Hockey“ dominavimą ir 8 pergalių iš eilės seriją. Tai buvo pirmoji sostinės atstovų pergalė prieš kauniečius šiame sezone.
 
Po pralaimėjimo ketvirtadienį, jau po dviejų dienų „Kaunas Hockey“ sugrįžo į pergalių kelią 5:2 įveikdami „Energiją – Geležinį Vilką“. Iki tol abi komandos buvo pasidalinusios po pergalę, tad šis triumfas leido kauniečiams ne tik aplenkti varžovus turnyrinėje lentelėje, bet ir įgyti pranašumą tarpusavio rungtynių grafoje.
 
Savaitę užbaigė įspūdingas „Hockey Punks“ triumfas Elektrėnuose. Vilniečiai net 11:0 sutriuškino „Energiją Hockey – HC Klaipėdą“ komandą ir savaitę užbaigė su maksimaliu taškų skaičiumi.
 
 
Po šios savaitės Lietuvos čempionato lyderių poziciją užima „Kaunas Hockey“ (30 taškų po 12 rungtynių), o šalia jų žengia „Energija – Geležinis Vilkas“ (29 taškai po 14 rungtynių) ir „Hockey Punks“ (26 taškai po 12 rungtynių). Ketvirtą ir penktą poziciją ir toliau užima „Baltų Ainiai“ (11 taškų po 12 rungtynių) ir „Energija Hockey – HC Klaipėda“ (0 taškų po 14 rungtynių).
 
Nenaudinga pertrauka. Nuo sezono pradžios puikią formą demonstravusiam „Energijos – Geležinio Vilko“ lyderiui Donatui Kumeliauskui šventinė pertrauka nebuvo pati naudingiausia: iki tol 12-oje rungtynių iš eilės bent vieną rezultatyvumo balą surinkęs žaidėjas po pertraukos rungtynėse su „Energija Hockey – HC Klaipėda“ buvo „tuščias“ ir nutraukė įspūdingą rezultatyvumo seriją.
 
Lazdos lūžis. „Kaunas Hockey“ legionieriui Yahorui Rubleu šeštadienį teko susidurti su ledo ritulininkams kartas nuo karto pasitaikančiu įvykiu – lazdos lūžiu. Tiesa, legionieriui iš Baltarusijos lazda lūžo netradiciniu būdu: žaidimo įrankis neatlaikė gynėjo bandymo išmesti ritulį iš pavojingos zonos. Šis epizodas baigėsi įvarčiu į „Kaunas Hockey“ vartus, o pykčio neslėpusiam Y. Rubleu teisėjai taip pat išrašė ir dešimties minučių drausminę nuobaudą, už lazdos švystelėjimą į bortą. Kauniečių laimei, šis momentas rungtynėse esminiu netapo: panaikinę įvarčio deficitą jie galiausiai šventė pergalę 5:2.
 
Šansas jauniausiems. Praėjusią savaitę šansą pasirodyti vartuose turėjo abu Lietuvos čempionate registruoti 15-mečiai vartininkai – „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ narys Domas Makarevičius ir „Energijos – Geležinio Vilko“ atstovas Albertas Grinevičius. Jaunuolių pasirodymai buvo skirtingi: jei „Energijos – Geležinio Vilko“ vartininkui per pusę kėlinio teko praleisti vieną įvartį, tai jo kolegai ritulį iš savo vartų per 20 minučių teko traukti septynis kartus.
 
Žaibiški įvarčiai. Šeštadienį „Kaunas Hockey“ vos per 15 sekundžių pelnė du įvarčius į „Energijos – Geležinio Vilko“ vartus ir iš varžovų perėmė greičiausių dviejų iš eilės įvarčių sezono rekordą. Visgi, šis rekordas neišsilaikė nė paros: sekmadienį Laisvydas Kudrevičius pasistengė, kad rekordas keliautų į Vilnių: „pankų“ puolėjas dublį pelnė vos per 13 sekundžių tarpsnį.
 
 
(Ne)Parankūs varžovai. Taškų vis dar neturinti „Energija Hockey – HC Klaipėda“ komanda šį sezoną rungtynėse su „Hockey Punks“ tris kartus metė kovą oponentams ir varžovams nusileido tik prasčiau sužaistose rungtynių pabaigose. Nepaisant to, ketvirtoji tarpusavio akistata baigėsi skaudžiausiu jungtinės komandos pralaimėjimu šiame sezone: kartoti praėjusių rungtynių klaidų nenorėję „pankai“ šį kartą nervų nesigadino – vieną po kito įvarčius siuntę vilniečiai varžovams atseikėjo 11 tikslių atakų.
 
Drausmė. Sezono pradžioje rekordiškai didelius baudos minučių skaičius rinkusios „Kaunas Hockey“ komandos treneris Petras Nausėda šiame sezone ne kartą akcentavo norą sumažinti pražangų skaičių, o jo ekipos nariai šeštadienį trenerio tikrai nenuvylė. Kauniečiai per visas rungtynes užsidirbo vos vieną dviejų minučių pražangą ir neskaičiuojant Y. Rubleu drausminės nuobaudos, surengė drausmingiausią pasirodymą šiame Lietuvos čempionate.
 
Problemos daugumoje. „Energijos – Geležinio Vilko“ ir „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ rungtynėse nepaisant daugybės galimybių daugumai, nė viena komanda varžovų už jų pražangas nenubaudė. Negana to, abi komandos įsigudrino daugumų metu leisti varžovams atsakyti savo atakomis bei po kartą praleido įvartį oponentams turint žaidėjo deficitą.
 
 
Prisijungimas prie elitinio sąrašo. Sekmadienį Simas Baltrūnas prisijungė prie trumpo nepriekaištingus pasirodymus surengusių vartininkų sąrašo. „Hockey Punks“ vartininkas nepraleido nė vieno įvarčio rungtynėse su „Energija Hockey – HC Klaipėda“ ir tapo trečiuoju įvarčio viso susitikimo metu šį sezoną nepraleidusiu žaidėju, prisijungdamas prie „Energijos – Geležinio Vilko“ komandoje sezoną praėjusio Martino Petiulio ir „Kaunas Hockey“ legionieriaus Pavelo Davydyuko.
 
MVP. Šios savaitės MVP titulas atitenka „Hockey Punks“ lyderiui Povilui Vereniui. Vilniečiai iškovojo dvi pergales, o iš viso 4 įvarčius pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs P. Verenis abejose rungtynėse buvo ir pergalingo įvarčio autorius. 28 rezultatyvumo balus po šios savaitės turintis „pankų“ puolėjas sėkmingos savaitės dėka pakilo ir į rezultatyviausių lygos žaidėjų viršūnę.