Titulinis » Naujienos » Lietuvos čempionato apžvalga: ant ledo - tėvo ir sūnaus duetas

Lietuvos čempionato apžvalga: ant ledo - tėvo ir sūnaus duetas

2020-12-14
hockey.lt informacija
 Baigėsi įtempta Lietuvos ledo ritulio čempionato savaitė, kurios metu komandos sužaidė keturis susitikimus. Pasibaigus praėjusios savaitės kovoms, pristatome lygos pastarųjų įvykių apžvalgą.
 
Ledo ritulio savaitė startavo Elektrėnuose: „Energija – Geležinis Vilkas“ trečią kartą sezone susitiko su „Hockey Punks“ komanda. Pirmose dvejose sezono akistatose šios ekipos pasidalino po pergalę vieno įvarčio skirtumu, tad atkaklaus mūšio buvo tikimasi ir šiose rungtynėse. To tikėjęsi žiūrovai nusivilti neturėjo – pergalę atkakliose rungtynėse 3:2 iškovojo „Hockey Punks“ komanda.
 
 
Šeštadienį Kaune įvyko miesto derbis tarp „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainių“ komandų. Jame ir vėl savo pranašumą įrodė „Kaunas Hockey“ atstovai, triumfavę 6:1. Tai buvo trečioji šios ekipos pergalė miesto derbyje iš tiek pat galimų.
 
Savaitės pabaigoje įvyko ir Elektrėnų derbis, kuriame didesnės intrigos nebuvo. „Energija – Geležinis Vilkas“ kone visas rungtynes leido oponentų zonoje ir galiausiai 7:1 nugalėjo „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ atstovus.
 
Praėjusią savaitė užbaigė dar vienas intriguojantis susitikimas tarp „Kaunas Hockey“ ir „Hockey Punks“ komandų. Pirmose tarpusavio rungtynėse kauniečiai iškovojo įspūdingą pergalę (10:0), tad šįkart Vilniuje „pankai“ siekė įrodyti, kad toks rezultatas neatitinka tarpusavio jėgų balanso. Nors šį kartą vilniečiai metė gerokai rimtesnį iššūkį, sustabdyti „Kaunas Hockey“ jiems nepavyko – Kauno komanda triumfavo 4:1.
 
Po šios savaitės Lietuvos ledo ritulio čempionate – nauji lyderiai. Į pirmąją poziciją kyla „Kaunas Hockey“ (27 taškai po 10 rungtynių), už nugaros palikdami „Energiją – Geležinį Vilką“ (26 taškai po 12 rungtynių). Situacija kitoje lentelės dalyje nekinta: trečioje vietoje žengia „Hockey Punks“ (20 taškų po 10 rungtynių), o žemiau išsidėsčiusios „Baltų Ainių“ (8 taškai po 11 rungtynių) ir „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ (0 taškų po 11 rungtynių) komandos.
 
 
126 sekundės. Rungtynėse tarp „Energijos – Geležinio Vilko“ ir „Hockey Punks“ nugalėtoją nulėmė dviejų minučių ir 6 sekundžių atkarpa antrajame kėlinyje. Jos metu dviejų įvarčių deficitą turėję „pankai“ pasižymėjo tris kartus ir perėmę rungtynių kontrolę į savo rankas galiausiai įsirašė pergalę.
 
Stabilūs derbio rezultatai. Šį sezoną „Kaunas Hockey“ ir „Baltų Ainiai“ tarpusavio rungtynėse susitiko tris kartus ir kaskart pergale džiaugėsi „Kaunas Hockey“ komanda. Negana to, visos trys rungtynės baigėsi identiška penkių įvarčių persvara (5:0 , 6:1 ir 6:1).
 
Vartininkų pasirinkimas. Šią savaitę „Baltų Ainių“ komandoje debiutavo sezoną „Energijos – Geležinio Vilko“ komandoje pradėjęs vartininkas Martinas Petiulis. Jis jau ketvirtasis vartininkas šį sezoną stojęs į kauniečių vartus Lietuvos čempionate: iki tol šios komandos vartus gynė Kristupas Pranckietis, Lukas Jakšys ir Vilius Ramanauskas, kurį ir pakeitė „ainių“ naujokas.
 
 
44:2. Po pirmų dviejų kėlinių tarp „Energijos – Geležinio Vilko“ ir „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ statistikos protokole metimų statistikoje degė beprotišką „Energijos – Geležinio Vilko“ pranašumą demonstravę skaičiai – 44 jų metimai, prieš 2 varžovų. Tiesa, po rungtynių tiek ir šios komandos treneris Dovydas Kulevičius, tiek ir vartininkas Eduardas Zakharchenko pripažino, jog jų pranašumą kiek padaugino statistinį protokolą vedęs sekretoriatas, kadangi antrajame kėlinyje į ukrainiečio ginamus vartus buvo atlikti trys metimai.
 
Tėvo ir sūnaus duetas. Praėjusią savaitę „Hockey Punks“ komanda į savo gretas pasikvietė 17-metį Domą Janušonį, kurio debiutas Lietuvos čempionate buvo itin įsimintinas. Pirmose savo rungtynėse gynėjas ledą dalinosi kartu su savo tėčiu Dariumi, kuris „pankų“ garbę gina nuo šio sezono starto. Tėvo ir sūnaus duetas nenuvylė, užtikrintu žaidimu padėdami „Hockey Punks“ įveikti „Energiją – Geležinį Vilką“.
 
Lietuvių ir legionierių balansas. Rungtynėse su „Baltų Ainiais“ „Kaunas Hockey“ komanda pirmą kartą sezone rungtynėms registravo maksimalų 22 žaidėjų sąrašą. Kauniečių komandoje lietuviai ir legionieriai turėjo vienodą svertą: 11 žaidėjų buvo iš Lietuvos, o lygiai tiek pat iš jų turėjo legionieriaus statusą.
 
Lietuvoje nematyta „Energijos“ pralaimėjimų serija. Įprastai Lietuvos čempionatuose dominavusiai „Energijos – Geležinio Vilko“ komandai šiemet tenka kur kas sunkesnis išbandymas siekiant pergalių, o neretai elektrėniškiams po rungtynių tenka spausti pergalę iškovojusių varžovų rankas. Pralaimėjimu užbaigusi praėjusią savaitę ši ekipa nesėkme prieš „Hockey Punks“ praėjo ir šios savaitės kovas. Visa tai yra nauja patirtis daugkartiniams Lietuvos čempionams: iki šiol du kartus iš eilės Lietuvos čempionate per pastarąjį dešimtmetį jie suklupę nebuvo.
 
 
Sušalęs vartininkas. Po savaitgalio rungtynių „Energijos – Geležinio Vilko“ treneris Dovydas Kulevičius atskleidė, jog daug darbo neturėjęs vartininkas Eduardas Zakharchenko po dviejų kėlinių pripažino ant ledo sušalęs, tad buvo priimtas sprendimas įgijus solidesnę persvarą jį pakeisti penkiolikmečiu Albertu Grinevičiumi. Prie šio plano vykdymo prisidėjo ir pats ukrainietis: vartininkas kėlinio pradžioje pradėjo rezultatyvią ataką, į savo sąskaitą įsirašydamas rezultatyvų perdavimą ir galiausiai vietą ant ledo užleido jaunajam kolegai.
 
314 minučių be persvaros. Taškų vis dar neturinčiai „Energijos Hockey – HC Klaipėdos“ komandai pastaruoju metu apie pergales galvoti darosi vis sunkiau: paskutinius 5 susitikimus ši ekipa nė karto nepirmavo, o iš viso jų atkarpa be persvaros rungtynėse jau siekia 314 minučių. Paskutinį kartą priekyje ši ekipa buvo rungtynėse su „Hockey Punks“, kai iki taškų jungtinei komandai pritrūko nedaug – prieš vilniečius jie pirmavo trečiojo kėlinio pradžioje, bet galiausiai praleidę du įvarčius patyrė pralaimėjimą 5:6.
 
MVP. Šios savaitės MVP titulas atitenka „Kaunas Hockey“ lyderiui Romanui Reshetnikovui. Stabiliai rezultatyvumo balus renkantis puolėjas prie dviejų kauniečių pergalių pridėjo 4 įvarčius ir 2 rezultatyvius perdavimus, o tai leidžia jam kilti ir į trečiąją poziciją rezultatyviausių lygos žaidėjų sąraše.